Přejít k hlavnímu obsahu

Důležitá soutěž východní Evropy startuje za týden, Česko posílá do akce šestici reprezentantů

9. 2. 2022 | 09:40 VALORANT Preview
Všechny účastníky hlavní fáze ligy VRL East: Surge už známe, a tak víme, že budeme mít z české scény komu fandit. Do akce se již za týden pustí tým Straight Outta Retirement, stejně jako Hitch v barvách mixu s názvem l3wandowski. Týmy z regionu východní Evropy budou hrát o finanční odměny ve výši 20 000 eur a možnost přiblížit se velkolepé evropské soutěži.
VRL East: Surge
VRL East: Surge
Zdroj: Riot Games

Polsko, Řecko, Rumunsko, Maďarsko a Česko. To jsou státy, které obdržely přímou pozvánku do VRL East: Surge, kromě toho byly ve hře ještě tři sloty z otevřené kvalifikace. V ní se zaskvěly dva další polské týmy a také vyslanci izraelské scény. Klíčová je pro českého fanouška skutečnost, že za tým l3wandowski si ligu zahraje Martin 'Hitch' Srp a vedle něj uvidíme v akci také českou sestavu Straight Outta Retirement. Její složení tvoří zkušená jména: Petr 'Pjotr' Janiš, Daniel 'Rousik' Rous, Michal 'SH0UTy' Glacner, Radim 'Nemám vlasy' Haša a Martin 'marteen' Pátek. Kdo ví, třeba celou pětici ještě uloví nějaká organizace.

„O tom, že se regionální VALORANT scéně daří, svědčí fakt, že se otevřené kvalifikace do VRL East: Surge zúčastnilo 85 týmů z 20 zemí. Jsme rádi, že spolu s našimi partnery z Maďarska, České republiky, Rumunska a Řecka můžeme být součástí projektu, který dává mladým hráčům šanci dostat se do profesionálních soutěží pod patronací herního vývojáře Riot Games,“ popisuje Marcin Kilar, generální ředitel pořadatelské společnosti FRENZY.

Základní část soutěže s napojením do prestižní VALORANT Champions Tour startuje 16. února. V pěti týdnech se osmička účastníků utká každý s každým na dvě vítězné mapy. Do play-off projde rovná polovina týmů, vyřazovací boje se odehrají formátem Double Elimination. Z celé ligy se můžete těšit na oficiální české přenosy, které zprostředkuje Hitpoint. Prvního šampiona nové VRL soutěže poznáme 20. března.

Vysvětlení formátu VRL East: Surge
Vysvětlení formátu VRL East: Surge
Foto: Riot Games
Štítky: VRL East Surge
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.