Přejít k hlavnímu obsahu

Český hráč SabeRLight- dobývá svět! Překročením dalšího milníku se zařadil mezi legendy

9. 2. 2022 | 21:00 Dota 2 Zajímavost
SabeRLight- je jedním z nejlepších hráčů druhé Doty na světě, minimálně na pozici tři. Krom nedávného přestupu do jedné z slavné americké organizace TSM dokazuje jeho formu i fakt, že dokázal překročit milník 12 000 MMR, což z České republiky ještě nikdo jiný nedokázal.
SabeRLight-
SabeRLight-
Zdroj: Valve

Většina lidí šla do roku 2022 s předsevzetím, že tento rok určitě vyjde a bude lepší než ten minulý. Jeden z mála, který může říct, že by rok 2022 mohl být jeho, je i dvacetiletý český hráč Jonáš 'SabeRLight-' Volek. Nejedná se o žádného nováčka, ale o profesionálního hráče, který si prošel týmy Hippomaniacs, Singularity, Ninjas in Pyjamas a v neposlední řadě Undying. S ním dokonce postoupil na světový šampionát TI10, což dokázal jako první Čech po dlouhém desetiletém čekání. Tato sestava si pro letošek vysloužila angažmá ve slavné organizaci TSM. Její dres ještě v zápase neoblékl, i přesto ale může Jonáš slavit velký milník.

České hvězdě se dnes podařilo dosáhnout mety 12 000 MMR! V Evropě se musel postavit těm nejlepším z nejlepších, jeho úspěch však podtrhuje 1. místo celého žebříčku. Není sice první, kdo 12 tisíc překročil (tím byl 23savage před necelým rokem), i přesto jde o milník, který Sabera řadí mezi exkluzivní společnost. Maximální laťka se stále posouvá, v polovině roku 2020 jsme psali teprve o metě 10 000 MMR.

Dvacetiletý hráč nezapomněl poděkovat svým spoluhráčům z poslední hry, Kimu "DuBu" Doo-youngovi a Clementu "Puppey" Ivanovovi. Podle statistik odehrál Jonáš za posledních 8 dnů neuvěřitelných 95 zápasů, z toho 59 dokázal vyhrát, což mu vyneslo posun o skoro 700 MMR. Před novou sezónou tak maká opravdu naplno. Nelenili jsme však ani my a SabeRLighta po dosažení rekordu krátce vyzpovídali.

Žebříček nejlepších hráčů v Evropě
Žebříček nejlepších hráčů v Evropě
: Dota 2

Jak vnímáš takový milník? Určitě to je velká věc, že?

Potom, co se dosáhne takového milníku poněkolikáté, už to není tolik významné. Co si pamatuju, když jsem dosáhl 11 000, byla to pro mě docela velká věc, znamení, že jsem fakt dobrý, ale vzhledem k tomu, že to je tak pátý milník, je to takové očekávatelné. Je to fajn, jsem na sebe pyšný, ale dokud nedám 13 000, nebo nejsem první na světě, není to taková věc.

Jak rychle jsi se dostal na těch 12 000 MMR? Co jsi tomu obětoval?

Popravdě jsem se z těch 11 000 na 12 dostal poměrně neuvěřitelně rychle. I když jsem odjel na bootcamp do USA, měl jsem těch 10 800 a tam jsem se pak dostal na nějakých 11. A jak jsem se vrátil z New Yorku, tak jsem od té doby neměl moc co dělat a od té doby hraju Dotu. Sice to teda střídám i s nějakými jinými hrami a flákáním se, takže není to tak, že bych pořád hrál. Dal jsem tomu hodně intenzivní měsíc.

Je tu někdo z profíků s tak vysokým MMR u nás? Někdo, kdo tě dožene?

Já myslím, že Boom nebo Supreme, ti mají tak 10 000. Takže já si myslím, že tihle dva by to mohli zvládnout úplně v klidu a je jen otázkou, než mě ti dva doženou, a možná i předeženou.

Štítky: SabeRLighT, TSM
Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.