Přejít k hlavnímu obsahu

Kam zamíří největší česká hvězda? Oskarův nový tým je zřejmě potvrzen!

13. 2. 2022 | 12:00 Counter-Strike 2 Spekulace
Už je to měsíc, co se největší česká Counter-Strike legenda rozloučila s týmem SINNERS. Oskar v uplynulém roce dodal hříšníkům skutečnou šťávu, po MČR ale nastal čas jít opět o dům dál. Zatímco náhrada v táboře SINNERS na sebe nenechala dlouho čekat, na budoucnost oskara se jeho fanoušci teda načekají. Záleží však na tom, jestli čekají na oficiální informace, nebo věří všemu, co se scénou line už nějaký ten týden.
oskar
oskar
Zdroj: PLAYzone / MČR

Když se v českých luzích a hájích řekne Counter-Strike, většina fanoušků si jako jedno jmen z prvních bezesporu vybaví Tomáše 'oskar' Šťastného. Špičkový sniper a dvojnásobný TOP 20 hráč světa se na špici drží už od dob hrají legendární “jedna šestky”, ani ve 30 letech ale stále nepatří do starého železa. Po konci v zahraničí se rozhodl předat své letité zkušenosti domácí jedničce SINNERS, což se podařilo doslova a do písmene na jedničku. V roce 2022 se ale SINNERS musejí obejít bez něj – otázkou tak je, kam zamíří on sám?

Už od začátku roku se v kuloárech objevuje jedna a ta stejná informace. Oskar by se po třech letech měl opět spojit s Miikkou 'suNny' Kemppim, se kterým si zahrál v dobách působení v mousesports. SuNny byl poslední měsíce spojován s týmem GORILLAZ, jenž vedl Robin 'flusha' Rönnquist. Švédská CS:GO legenda už ale v týmu skončila, ačkoliv je pod smlouvou tajemné organizace, která projekt financuje. Finský hráč ale nehází flintu do žita a nadále se snaží vybudovat mezinárodní sestavu. A právě do ní měl ulovit právě oskara.

Z loňského složení v týmu GORILLAZ pokračuje také Anton 'supra' Tšernobai, zbytek sestavy se buduje právě až s příchodem české ikony. Z lavičky MAD Lions do týmu přišel talentovaný, ale zároveň kontroverzní střelec Volodymyr 'Woro2k' Veletniuk a celou sestavu uzavírá neznámý finský mladík Kasper 'kappe666' Mäkinen. Tato pětice byla spolu již mnohokrát spatřena, o víkendu jsme se však dočkali i “něčeho neprůstřelného”. Pod názvem GORILLAZ se vyjmenovaný kvintet zúčastnil kvalifikace do REPUBLEAGUE.

Stále sice nejde o oficiální oznámení, současně jde však o jasné potvrzení, že vše nejsou jen slepé spekulace a informace za oponou. Tajemný investor celého projektu musel podle všeho oskara ze SINNERS vykoupit, což je důkaz o tom, že společná účast v turnaji není žádným náhodným hraním s kamarády (s týmem se ukázal i kouč Sergey 'LMBT' Bezhanov). Uvidíme, zdali se dočkáme oficiální zprávy z jakékoliv strany, GORILLAZ totiž loňský rok nevycházel podle představ a nepřekvapilo by nikoho, kdyby se vším otáleli.

Pro doplnění, ve zmíněné kvalifikaci se GORILLAZ bohužel uspět nepodařilo. Porazili sice například Dynamo Eclot, v pátém kole pavouka však nestačili na ruský tým DNG. Věříme, že oskar si vybral dobře a stále bude mít šanci prorazit na evropské scéně. Hráč jeho kalibru stále patří do TOP 30 světového zebříčku.

Štítky: GORILLAZ, oskar
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.