Přejít k hlavnímu obsahu

České derby v LEC vyhrává opět Humanoid, cenný zářez mají také Astralis

14. 2. 2022 | 10:20 League of Legends Reportáž
Sezóna nejvyšší evropské ligy LEC je ve své druhé polovině. Pokud si dosud někdo myslel, že Rogue zvládnou vzhledem ke své formě projít celým jarním splitem neporaženi, tak dostal pořádnou facku už v pátek, když hráči v modrých barvách nestačili na poslední Astralis. Tahle senzační výhra mění hodně jak pro Astralis, tak pro Rogue, protože bitva o první pozici v základní části vypadá zase o něco zajímavěji.
Astralis si připisují první výhru!
Astralis si připisují první výhru!
Zdroj: Astralis

Každotýdenní shrnutí LEC je opět tady a tentokrát máme opravdu o čem mluvit. Začneme u českých a slovenských zástupců, kteří během tohoto víkendu předvedli povedené výkony. Jako první je na řadě český marksman Patrik z týmu Excel Esports. Jeho cesta do play-off zatím vypadá dobře, protože si během tohoto víkendu připsal dvě výhry, dokonce jednu proti Vitality. Momentálně tím pádem sedí na pátém místě se skóre 6:5 a příští týden jej čekají Astralis a Misfits Gaming.

U Misfits zůstaneme, protože barvy této klasické organizace letos hájí slovenská ADC hvězda Neon. Stejně jako Excel, tak i Misfits tento týden zvládli na jedničku a odnesli si obě dvě možné výhry. V prvním víkendovém zápase proti BDS zvládl nejvíce ze všech zářit právě Neon, který se svou Jinx tahal tým dopředu a hru nakonec skončil se skóre 9–2–7. Misfits momentálně okupují čtvrtou pozici v celkovém pořadí se skóre 7:4. Play-off vypadá vzhledem k předvedeným výkonům reálně, tak uvidíme, zda zvládnou hráči udržet svou formu.

Předposlední zastávku musíme udělat u Vitality, protože kromě Carzzyho je potřeba zmínit výkony tohoto týmu jako celku. Před sezónou se mluvilo o supertýmu, ale nyní začíná přicházet ta část sezóny, kdy už zápasy nejdou brát na lehkou váhu. Vitality sice stále sedí na pozici, která garantuje play-off, ale už si nemohou dovolit zažít další víkend tohoto typu, kdy nevyhrají ani jeden ze svých dvou duelů. Speciálně za zmínku stojí klání proti Fnatic, které v této sezóně můžeme považovat za nové české derby mezi Humanoidem a Carzzym. Stejně jako v prvním případě, tak i tentokrát zvládli Fnatic kontrolovanou hrou přehrát své soupeře a tím pádem se přiblížili v celkovém pořadí zpátky k první pozici.

Zde momentálně sedí Rogue, kteří ale během tohoto víkendu utrpěli hned několik ran. Už v pátek skončila jejich neporažená série. Tu navíc neukončil nikdo jiný než tým Astralis, pro nějž se jednalo o první výhru v celé sezóně. Druhý den nedopadl pro hráče v modrých barvách o moc lépe, když nestačili na Misfits Gaming. Příští týden se začne lámat chleba, protože bitva o play-off začíná být ostřejší a nebezpečnější než kdy předtím.

Tabulka po pátém týdnu LEC
Tabulka po pátém týdnu LEC
Foto: LoLesports
Štítky: LEC, Humanoid, Carzzy
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.