Přejít k hlavnímu obsahu

ENTERPRISE získávají cenný skalp bulharské jedničky SKADE!

14. 2. 2022 | 08:35 Counter-Strike 2 Preview
Další den, další oficiální zápasy. Tentokrát jdou z česko-slovenské scény do akce ENTERPRISE, kteří si musí na začátek týdne přivstat. Od 10 hodin totiž vstoupí do závěrečného turnaje Malta Vibes Knockout Series, kde by rádi navázali na včerejší úspěch SINNERS a zaznamenali své maximum. Díky výkonům z minulých vydání si totiž poprvé vysloužili pozvánku do pokročilé části pavouka.
The eLiVe + manguss
The eLiVe + manguss
Zdroj: ENTERPRISE esports

Šesté pokračování Malta Vibes Knockout Series tentokrát hostí čtveřici zástupců naší scény. Dynamo Eclot bohužel vypadlo v prvním kole, Entropiq Prague pro změnu nevyšel včerejší druhý zápas, který znemožnil vyostřený souboj s ENTERPRISE, jenž se nabízel ve 3. kole. Kvalifikační kola tedy nedopadla dobře, ale vedle EP nastoupí do turnaje také SINNERS, takže stále máme komu fandit v boji o prize pool 50 tisíc dolarů.

Jako první z dua elitních CZ/SK týmů šli do akce hříšníci, a to včera, když jejich zápas odstartoval osmifinále. Úvodním soupeřem české jedničky byla akademie slavné dánské organizace Astralis. Sestava s podtitulem Talent dosud přemohla MASONIC a Into The Breach, SINNERS už ale byli jiným šálkem kávy a dohromady uhráli jen 18 kol. Na čtvrtfinálového soka ještě musejí hříšníci čekat do dnešního odpoledne.

ENTERPRISE do 3. kola turnaje vykročí právě dnes duelem s polským týmem Anonymo Esports. Přemožitelé Entropiq Prague spolu od začátku roku hrají v novém složení, ale i přesto už se nacházejí na 63. místě světového žebříčku. EP jsou stále v TOP 50, ale opět by měli jít do akce v mezinárodním složení, tedy s Blytzem a myltsim. Pozměněná pětice jim sedí, tak uvidíme, jestli to bude platit i dnes od 10:00.

Kromě toho čeká na ENTERPRISE také úvodní kolo hlavní části druhého turnaje Pinnacle Winter Series, kam dokázali postoupit. Jejich prvním soupeřem v těžké konkurenci bude bulharská jednička SKADE, aktuálně 26. nejlepší tým světa. Tento důležitý zápas proběhne od 15:00. Pro doplnění, už ráno k zápasu nastoupí Martin 'STYKO' Styka s Apeks a večer se představí také Patrik 'Zero' Žúdel s GamerLegion.

Harmonogram dnešních zápasů:

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.