Přejít k hlavnímu obsahu

Velká smůla. SINNERS utekla účast na legendárním turnaji IEM Katowice o jediné místo

14. 2. 2022 | 22:07 Counter-Strike 2 Zajímavost
Svátek esportu odstartuje v úterý před polednem svojí Play-In částí. Té se zúčastní šestnáctka týmů, mezi kterou najdeme také dva náhradníky. Nechybělo mnoho a dostalo se také na českou jedničkou SINNERS.
IEM Katowice
IEM Katowice
Zdroj: ESL Gaming

Intel Extreme Masters v polských Katovicích, to je slovní spojení, které ve světě CS:GO vzbuzuje pozornost. Legendární turnaje a možná vůbec nejlepší kulisa na světě, v přednostech bychom mohli pokračovat do aleluja. Pro české fanoušky jde navíc také o nejvíce dostupný turnaj světového kalibru, který se odehrává každý rok. Svého zástupce v podobě ryze česko-slovenského týmu jsme zde měli pouze v roce 2013, což bylo rok předtím, než se Spodek Aréna stala modlou. MyDGB v čele s Ladislavem 'GuardiaN' Kovácsem tehdy sahali po titulu, ale ve finále nestačili na tým ESC Gaming v čele s ikonickým triem TaZ, NEO, pasha.

Historie se mohla opakovat letos a nechybělo k tomu vůbec mnoho. Bohužel žijeme v době covidové, kdy stačí pozitivní test a v nejhorších případech se tým může s účastí na různých turnajích rozloučit. Kvůli restrikcím do Polska nemohla odcestovat čínská jednička TYLOO a krátce před startem turnaje se odhlásili také Complexity. Místo nich se na IEM představí Sprout a Movistar Riders. K tomu si připočtěme také jednu nákazu v táborech FaZe a MOUZ, kteří se zúčastní s hostem, ale dá se říci, že měli také hodně na mále.

KFC Rozvoz
KFC Rozvoz
Foto: grafika PLAYzone

Důležité je v tomhle případě zmínit, že dodatečné pozvánky si týmy vysloužily na základě postavení v žebříčku ESL Pro Tour. Sprout a Movistar Riders se zde nacházejí na konci druhé desítky (19. a 20. místo), ačkoliv s velkým odstupem na týmy před nimi. Hned za nimi se pak objevuje jméno české jedničky. SINNERS jsou aktuálně na 21. pozici a po odstoupení dvou týmů je tedy dělilo jedno další jediné, aby do Katovic také odcestovali. Ne že bychom přáli někomu něco špatného, ale čistě z hlediska faktů to možná trochu zamrzí. Nezbývá než věřit, že i rok 2022 bude pro hříšníky vydařený a budou v EPT soutěžích sbírat body ještě více.

Zajímavá je také skutečnost, že na část pozvánek ESL využívá svůj druhý žebříček World Ranking. V něm se Sprout nachází až na 47. pozici (26. v Evropě) a jsou například jen těsně před ENTERPRISE a hluboko za SINNERS. Movistar Riders jsou naopak mnohem výše. O účastech na turnajích mohou rozhodovat i takové detaily, jako je výběr stylu pozvánek nebo kvalifikace. Snad to příště přijde vhod i českému zástupci.

I bez účasti české jedničky si však turnaje jistě užijete – a proč ne rovnou u nás na Twitchi?!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.