Přejít k hlavnímu obsahu

Frozen postupuje do hlavní části IEM Katowice na úkor Entropiqu, který v Polsku končí

16. 2. 2022 | 19:30 Counter-Strike 2 Preview
Jeden z nejvíce ikonických turnajů CS:GO okruhu odstartoval prvním hracím dnem. K šestnáctce pozvaných celků do hlavní části včera přibyly čtyři neporažené týmy z předkola, zbytek účastníků poznáme právě dnes. V akci navíc budou i české a slovenské barvy.
El1an
El1an
Zdroj: PGL Esports

První kolo IEM Katowice Play-In odstartovalo výhrou většiny favoritů. Úvodní zářezy zaznamenali NIP, MOUZ, FaZe Clan, OG nebo třeba Astralis. Jen někteří ale mohli projít rovnou do hlavní části, k postupu byla potřeba ještě druhá výhra. První eliminační zápas proti NIP lépe vyšel Dánům z Copenhagen Flames, kteří konečně ukázali, proč byli na loňském Majoru tak obávaným týmem.

Druhá postupová bitva byla pro fanoušky hodně zajímavá, proti sobě se totiž postavily dva týmy s náhradníkem – MOUZ a FaZe Clan. Tým se slovenským zastoupením bohužel po vyhrané první mapě nedokázal uzavřít sérii a FaZe postupují dále. Na třech mapách uspěli také Astralis proti BIG, úterní program pak svým postupem zpečetili OG proti ENCE. Jako první šli z kola naopak Sprout a Wisla Krakow.

Intel Extreme Masters Katowice
Intel Extreme Masters Katowice
Foto: ESL Gaming

Dvoudenní předkolo dnes vyvrcholí, proto kdo dneska prohraje, ten v turnaji končí. Žádná další šance pro možnost si zahrát před jednou z nejlepších diváckých kulis na světě. Z úvodní dvojice eliminačních duelů se dočkáme dalšího vystoupení Entropiqu, který se postaví Australanům z Renegades. Také dnes pro vás máme připraven živý přenos, a právě tenhle zápas v 12:30 otevře dnešní náročný zápasový program.

Jako druhý jsme si z dvojice zápasů vybrali souboj BIG a fnatic, v tomhle případě už půjde o zápas o postup do hlavní části. I tady se můžete těšit na komentář Jozefa 'Joshua' Dekana a Michala 'Mishek' Kabele. Až na poslední BO3 převezmou pomyslné žezlo Marek 'shadye' Hovanec a Tomáš 'Storm' Svoboda, kteří vám přinesou zápas MOUZ proti vítězi úvodního duelu dne. Dočkáme se souboje frozen vs. Entropiq?!

Harmonogram streamu druhého dne Play-In části:

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.