Přejít k hlavnímu obsahu

COVID rozežírá FaZe! Hvězdný ropz je sice po nákaze zpátky, pozitivní je však nově rain

19. 2. 2022 | 16:31 Counter-Strike 2 Reportáž
Byla to velká rána. Robin "⁠ropz⁠" Kool se před začátkem IEM Katowice 2022 nakazil koronavirem, což znamenalo karanténu a nemožnost se zúčastnit Play-In fáze. Všechno se ale obrátilo v dobré, když po deseti dnech izolace je už Estonec negativní a do startovní soupisky FaZe se vrátí již dnes na duel s fnatic. Pozitivní výsledek ale naopak vyšel před zápasem Håvardu "⁠rain⁠" Nygaardovi, který bude muset hrát pouze z izolace.
ROPZ IS BACK!
ROPZ IS BACK!
Zdroj: ESL

Turnaj IEM Katowice 2022 je považován za první velký test nových soupisek. Všichni se chtějí ukázat v dobrém světle, což samozřejmě platí i pro FaZe Clan. Ti do Polska přijeli 7. února  s velkým očekáváním a chutí vybojovat medaili. Bohužel, o dva dny později přišla velká rána - kvůli koronaviru nemůže hrát Robin "⁠ropz⁠" Kool, hvězdná estonská posila z MOUZ!

Díky této nečekané zprávě se tým musel honem rychle poohlédnout po náhradě, neboť bylo jasné, že Estonec musí musí byt v izolaci až do dneška. Rozhodli se více než dobře, Justin "⁠jks⁠" Savage totiž předváděl skvělé výkony, a i s jeho pomocí tak FaZe splnili povinnost, když v nejrychlejší možné době postoupili z Play-In fáze a dokonce začali skvěle i v hlavní části po skalpu Teamu Liquid.

Ačkoliv fanoušci FaZe byli s výsledky spokojeni, ropz⁠ určitě musel být v rozpacích, protože kvůli pravidlům ESL nestačí strávit desetidenní karanténu, ale je nutné se prokázat negativním PCR testem. Nastaly tu však dvě otázky - má test podstoupit v Polsku, kde by v případě pozitivního výsledku musel být znova v izolaci, anebo si ho udělat doma v Estonsku, kde by sice nemusel do karantény, ale zase by ztratil čas létáním? Volba nakonec padla na první možnost a ropz se dnes 19. února po vypršení izolace vydal do Katowic. Tam mu test naštěstí vyšel negativní, prokázal se jím u ESL a je zpátky ve hře! 

FaZe tak s estonskou hvězdou mohou počítat už dnes v 16:00, kdy ve druhém kole horního pavouka skupiny B vyzvou fnatic. Vítěz si zajistí vstupenku do play-off, které se odehraje ve Spodek Aréně před tisíci fanoušky, takže je určitě o co hrát. Těsně před startem ale přišla další špatná zpráva. COVID se totiž FaZe jen tak nevzdal, vedle ropze se totiž kvůli příznakům testoval i zkušený Håvard "⁠rain⁠" Nygaard, přičemž mu výsledek antigenního testu vyšel pozitivní a bude muset podobně jako Boombl4 hrát z izolace. Nadějí je ještě výsledek PCR testu, na nějž aktuálně čeká a preventivně zatím hraje z hotelového pokoje. Určitě je to ale lepší, než nehrát vůbec. Pokud chcete vidět, jak tento zápas plný změn dopadne, neváhejte navštívit náš Twitch kanál, kde budeme zápas živě vysílat.

Štítky: ropz, FaZe Clan
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.