Přejít k hlavnímu obsahu

Fnatic mají výhru v derby nad G2! Jak vypadal šestý týden LEC?

21. 2. 2022 | 09:00 League of Legends Reportáž
Šestý týden nejvyšší evropské ligy je za námi a hon za play-off začíná gradovat. Kromě čela tabulky se ovšem dějí zajímavé věci i na nižších příčkách a speciálně tým Misfits Gaming zažil parádní víkend, který jej katapultoval až na dělenou druhou pozici. Dobrý výkon předvedli také Excel Esports v čele s českým marksmanem Patrikem, pro něž začíná první účast ve vyřazovací části vypadat opravdu reálně.
Fnatic
Fnatic
Zdroj: Riot Games

Jak jsme už nakousli, Excel v čele s Patrikem “Patrik” Jírů letos bojují o historicky první účast v play-off. Sice nepatří k těm největším favoritům, ale jejich výkony ukazují, že by klidně proti některým elitním týmům mohli bojovat a se skóre 7–6 mají mezi elitní šestici nakročeno parádně. Během víkendu jim pomohla výhra proti nevyzpytatelným Astralis, kteří na první pohled nevypadají úplně tak nebezpečně, ale jak se přesvědčili lídři tabulky Rogue, tak nic není nemožné a podceňovat soupeře se nevyplácí.

Dalším týmem na našem seznamu jsou Misfits. Ti zažili perfektní víkend, během kterého vyhráli obě dvě své hry. Slovenský ad carry hráč Matúš “Neon” Jakubčík sice nezažil tu nejlepší sérii her, ale roli ve svém týmu plnil parádně. Pokud bychom se bavili o Misfits a vyřazovací části LEC, tak zde už jednou nohou částečně jsou. Teď už stačí jenom v klidu odehrát zbytek her, připsat si ještě pár výher, vylepšit pozici do play-off a začít se připravovat na bitvy o evropský titul a cestu na prestižní mezinárodní turnaj MSI.

Jestliže Misfits uvažují o účasti na MSI, tak Team Vitality s českým marksmanem Matyášem “Carzzy” Orságem je ve výrazně odlišné situaci. Předsezónní hype a slova o evropském “supertýmu” jsou asi oficiálně za námi a je potřeba se vrátit nohama na zem. Hráči ve žluto-černých barvách zažili další průměrný týden, kdy sice zvládli porazit Team BDS, ale proti Rogue se na moc nezmohli. Sice se nejednalo o nejhorší výkon, ale v porovnání s ostatními konkurenty se nedá hovořit o něčem zázračném. Vitality zatím se skóre 6–7 okupují šestou pozici v celkovém pořadí, ale pokud chce tahle nabitá sestava pomýšlet na nějaký větší úspěch, bude ještě potřeba něco změnit.

Stejně jako každý týden, poslední zastávkou jsou Fnatic, kde od této sezóny působí český midař Marek “Humanoid” Brázda. Ten má za sebou úspěšné derby proti rivalům G2 Esports a nečekanou prohru proti posledním Astralis. Pocity z tohoto týdne asi budou v táboře legendární organizace smíšené, ale určitě se nejedná o nic, co by se nedalo během dalších pár tréninků vyladit. Se skóre 9–4 se dělí o druhou příčku v tabulce LEC společně s Misfits Gaming, účast v play-off tak už je na obzoru. Nyní už bude záležet pouze na tom, z jaké pozice půjdou hráči Fnatic do bitvy o evropský titul a účast na prvním mezinárodním turnaji roku pro šampiony jednotlivých regionů – Mid Season Invitational.

Tabulka po šestém týdnu LEC
Tabulka po šestém týdnu LEC
Foto: LoLesports
Štítky: LEC, Humanoid, Carzzy
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.