Přejít k hlavnímu obsahu

MAGNUM v Evropě nadále dominuje! Twisten naopak zaznamenal druhou prohru

22. 2. 2022 | 10:54 VALORANT Reportáž
Úvodní klání evropské části VALORANT Champions Tour má za sebou první dva hrací týdny. Zcela opačné osudy zatím zažívají dva čeští zástupci, kteří se nacházejí mezi absolutní elitou našeho regionu. Pojďme se tedy podívat, jak se jejich týmům vedlo o uplynulém víkendu.
MAGNUM
MAGNUM
Zdroj: Fnatic

Soutěž s názvem EMEA Challengers 1 je v úvodní části sezóny naprosto klíčová, určí totiž tři zástupce, kteří starý kontinent budou reprezentoavt na prvním mezinárodním turnaji roku. Mezi dvanáctkou účastníků najdeme také Martina 'MAGNUM' Peňkova z týmu fnatic a Karla 'Twisten' Ašenbrenera reprezentujícího organizaci BIG. První jmenovaný na úvod soutěže zvítězil, ten druhý bohužel nikoliv.

Ve druhém týdnu se zápasy obou českých zástupců sešly v sobotu, domácí fanoušek si tak přišel na své. Jako první šel odčinit zklamání z úvodního týdne Twisten, který se postavil LDN UTD. Ta si v úvodním týdnu také zažila porážku, duel to byl tak pro oba opravdu důležitý, odpoutat se ode dna tabulky mohl jen jeden. LDN UTD vstoupili do série dominantním výkonem na Havenu, BIG ale dokázali na Splitu srovnat. Ani na druhý pokus se však německé organizaci nepodařilo zvládnout decider a nadále jsou v tabulce bez výhry.

Zapomenout na prvotní české zklamání chtěl v druhém dějství sobotního dne náš druhý reprezentant v soutěži. MAGNUM a jeho hvězdné seskupení fnatic chtěli navázat na parádní vítězství proti G2 Esports, a to se jim povedlo na jedničku. Do série s BBL Esports vykročili výhrou Iceboxu 13:6, na následném Ascentu sice museli s tureckým soupeřem bojovat o něco déle, ale výsledek 13:10 znamená druhý zářez do kolonky vítězství. fnatic po dvou týdnech zůstávají ve své skupině neporažení spolu s Guild Esports.

Výsledky 2. kola s českým zastoupením:

Ve třetím hracím víkendu nás bude zajímat především pátek a neděle. V pátek od 19 hodin čeká fnatic těžká zkouška proti mistrům světa z Acend, kteří minule nestačili na Guild Esports a potřebují teď nutně zvítězit. BIG si ve stejný čas zahrají v neděli proti týmu Liquid, což jsou sousedé v aktuální tabulce s bilancí 1-1.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.