Přejít k hlavnímu obsahu

GuardiaN ještě neřekl poslední slovo. Jeho tým v první kvalifikaci na Major dokráčel nejdále

23. 2. 2022 | 08:45 Counter-Strike 2 Reportáž
První den kvalifikací na první letošní Major přinesl spoustu zajímavých výsledků. Úvodní turnaj bohužel zástupcům CZ/SK scény příliš nevyšel, tedy až na jednu výjimku, která vás dost možná překvapí. I přesto však můžeme říci, že budeme mít svého zástupce v klíčovém druhém dni – Zero si s mezinárodním týmem GamerLegion dnes zahraje o postup.
Ladislav 'GuardiaN' Kovács
Ladislav 'GuardiaN' Kovács
Zdroj: DreamHack

První kvalifikační turnaj na PGL Antwerp Major přilákal neuvěřitelných 767 týmů. V databázi portálu FACEIT tak za včerejší odpoledne a večer vzniklo více než 1000 zápasů, což je opravdu šílený počet. Mezi účastníky bylo možné najít řadu známých jmen, ze světové scény se o postup rvalo 13 týmů z TOP 30.

Mezi touto smetánkou se nachází také Patrik 'Zero' Žúdel s týmem GamerLegion a Martin 'STYKO' Styk reprezentující severskou organizaci Apeks. Osmička z této třináctky favoritů prošla do druhého dne, mezi tímto výběrem bohužel chybí STYKO, který po dlouhé jízdě nestačil v posledním kole úterního dne na BIG. Zero se oproti tomu může radovat, protože ve středeční části bude jediným slovenským zástupcem. Nejtěžším soupeřem v pěti odehraných zápasech GamerLegion byl polský tým Anonymo Esports (16:12).

Pokud se však podíváme čistě na celky z domácí scény, tak první kvalifikace mnoho důvodů k radosti nevytvořila. Největší želízko v ohni v podobě SINNERS se rozloučilo hned ve druhém zápase, los jim hříšníkům přiřkl těžkého soupeře v podobě AVANGAR a mapa Nuke jim bohužel v ten den příliš nesedla. Ve stejném kole (TOP 256) daly turnaji sbohem také týmy Dynamo Eclot, eSuba a Cryptova – jež měla tu čest porovnat síly s obměněnou sestavou fnatic. Jen o kolo dále se dostali ENTERPRISE, stejně jako zahraniční sestava Tomáše 'oskar' Šťastného, která v TOP 128 byla krátká na Dány z Los Reyes.

Nejvíce se ze svých výkonů mohli těšit Sampi.Tipsport, jenž třemi výhrami došli až do TOP 64, kde bohužel podlehli silnému soupeři (#32), polské Wisle Krakow. Pouze dvě další výhry dělily Sampi od postupu do druhého dne. Ještě blíže ale byla úplně jiná slovenská sestava, od níž by to zřejmě málokdo čekal. Ladislav 'GuardiaN' Kovács dal dohromady jeden ze svých zajímavých mixů, do kterého si pozval hráče Dark Tigers, Inside Games a bývalého in-game leadera ENTERPRISE. Partička GetGear ve složení GuardiaN, outex, HenkkyG, naturaL, Adejis dokráčela až do TOP 32, kde už nestačila na 16. nejlepší tým světa K23.

Dnes tedy nezapomeňte držet palce GamerLegion a někdejšímu účastníkovi Majoru Zerovi. Pokračování jejich cesty je na programu od 17:00, kdy vyzvou ruskou sestavu AVE. V případě výhry se o postup utkají v první a jediné BO3 sérii s vítězem duelu fnatic vs. Los Reyes. Rozehrané to GamerLegion nemají vůbec špatně, tak nezbývá než věřit, že tuto příležitost chopí za pačesy a postup si dokáží vybojovat!

Štítky: PGL Major, GuardiaN
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.