Přejít k hlavnímu obsahu

Vysokoškoláci, do akce! Díky UniCupu a FACEITu si můžete zahrát až o 330 tisíc korun

25. 2. 2022 | 08:00 Counter-Strike 2 Turnaj
UniCup navázal spolupráci s FACEIT Collegiate, což je projekt světového organizátora pro univerzitní soutěže. Prvním společným počinem je vytvoření česko-slovenských univerzitních kvalifikací pro hru CS:GO, kde se bude hrát o celkový prize pool 15 000 dolarů. Vysokoškolské turnaje jsou na domácí scéně oblíbené a ti nejlepší získávají jedinečnou šanci utkat se proti zástupcům dalších zemí Evropy a Jižní Ameriky.
Reprezentujte svojí univerzitu na mezinárodní scéně
Reprezentujte svojí univerzitu na mezinárodní scéně
Zdroj: UniCup

Velká domácí univerzitní soutěž UniCup se snaží dávat studentům možnost reprezentovat svou univerzitu i na poli CS:GO. Tentokrát se ale tato oblíbená aktivita rozšiřuje až do světa, univerzitní reprezentace budou mít šanci se ukázat i na světové scéně, konkrétně napříč Evropou a Jižní Amerikou. Celkový prize pool se odvíjí od počtu přihlášených týmů, počítat však můžeme s výhrou nanejvýš 15 000 dolarů, což je v přepočtu zhruba 330 000 Kč. Počty registrovaných týmů na obrázku níže jsou samozřejmě myšleny pro celou soutěž.

Prize pool
Prize pool
Foto: UniCup

Pro univerzitní týmy z Česka a Slovenska jsou díky UniCupu připravené dva společné kvalifikační turnaje. Kvalifikace jsou naplánovány na 23. a 27. února, z každého turnaje postoupí dva nejlepší týmy do další části, kde se nejlepší čtveřice o jeden postupový slot do světové soutěže FACEIT Collegiate Championship.

Podmínkou pro vstup do turnaje je, že všichni hráči musí studovat na stejné univerzitě, kterou budou reprezentovat. Po registraci je také nutné vyplnit dodatečný registrační formulář spojený přímo s univerzitou hráčů. Vyplnit ho stačí jednou pro obě kvalifikace, pokud tedy neproběhne změna na soupisce.

Schedule

První kvalifikační turnaj už je za námi a zúčastnilo se ho rovných šest týmů. Pět účastníků bylo ze Slovenska a jediný tým se přihlásil z České republiky. Zástupcům Masarykovy univerzity v Brně se příliš nedařilo, i přesto jsme rádi, že se do turnaje zapojili zástupci obou států. Věříme ale, že v druhé kvalifikaci bude zástup výraznější – už nyní jsou do druhé kvalifikace přihlášeny dva české týmy, a snad budou jen přibývat.

Vítězem úvodního kvalifikačního klání se stal tým Comenius Esport, reprezentující Univerzitu Komenského v Bratislavě. Jejich triumfu se nebude nikdo divit, když zmíníme hvězdná jména jako Patrik 'spexo' Hampl nebo Samuel 'SMK-' Kellner. Druhý postupový slot vybojovala Univerzita sv. Cyrila a Metoděje v Trnavě.