Přejít k hlavnímu obsahu

Nejvyšší evropská soutěž byla pozastavena kvůli situaci na Ukrajině

26. 2. 2022 | 09:58 VALORANT Zajímavost
Tenhle víkend měl být na VALORANT scéně ve znamení pokračování elitní soutěže Challengers. Organizátoři se však rozhodli odložit všechny zápasy, důvodem je situace na Ukrajině.
VALORANT Challengers
VALORANT Challengers
Zdroj: Riot Games

EMEA Challengers 1 je prvním velkým turnajem roku pro evropskou scénu. Pro dvanáct elitních celků jde o VALORANT podobu Ligy mistrů nebo CSkové ESL Pro League, jen ti nejlepší mohou postoupit na globální klání, kde se absolutní světová špička utká o pořádný balík peněz a celosvětové uznání komunity.

První dva týdny nejlépe vyšly týmům FunPlus Phoenix, Guild Esports a fnatic. Poslední jmenovaný celek reprezentuje také český hráč Martin 'MAGNUM' Peňkov, jehož tým se prezentuje v parádní formě, kromě něj ale máme v akci také Karla 'Twisten' Ašenbrenera. Jeho tým BIG je ale zatím bohužel bez výhry.

Dvanáctka týmů se měla o tomto víkendu pustit do třetí porce zápasů, kvůli nepříjemným okolnostem se však organizátoři rozhodli zápasy odložit a tím pozastavit soutěž. Vzhledem k tomu, že se v lize nachází mnoho zástupců Ruska a Ukrajiny, tak se zdá tento krok Riot Games jako vhodný. Vyloučeno určitě není ani další odkládání, uvidíme tedy, jestli se EMEA Challengers 1 obnoví v příštím týdnu, nebo nikoliv.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.