Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS i oskarův nový tým jsou dva zápasy od postupu na Major kvalifikaci!

2. 3. 2022 | 09:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Šestidenní maraton kvalifikací na RMR turnaj pro PGL Major započal. Hned za sebou se odehrají tři napínavá klání, kde se očekává účast vždy necelé tisícovky účastníků. Nemyslíme tím hráčů, ale kompletních týmů. Mezi účastníky tradičně nechybí ani české a slovenské vlajky, tak si pojďme shrnout první den druhé kvalifikace, který vyšel českým zástupcům mnohonásobně lépe než minule.
oskar vs. forsyy
oskar vs. forsyy
Zdroj: PLAYzone / MČR

847 týmů vlétlo do akce v rámci druhé otevřené kvalifikace pro Evropu. Zapojilo se však o něco méně CZ/SK týmů, protože Sampi.Tipsport, eSuba a Dynamo Eclot upřednostnili jiný cíl jménem Pinnacle Winter Series. Ze zbylého balíku zástupců hned tři celky (Cryptova, Team Narcis a GetGear) vyřadil tým Los Reyes, Ladislav 'GuardiaN' Kovács tak nezopakoval tažení z minula, kdy jeho tým došel z CZ/SK nejdále. Tento osud potkal také Martina 'STYKO' Styka, jehož sestava Apeks skončila v hloubi pole poražených.

Totéž se dá říct také o Patriku 'Zero' Žúdelovi a jeho GamerLegion, kteří narazili tváří v tvář na SINNERS. Hříšníci však byli rozjetí a soupeře přemohli poměrem 16:8. Ještě o kolo dříve však pro SINNERS došlo ke zvláštní situaci. Jeden hráč jejich ukrajinského soupeře Run or Die musel odběhnout od zápasu kvůli poplachu v jeho městě, následně se však vrátil, ale porážku svého celku ve čtvrtém prodloužení neodvrátil. Hříšníci zcela jasně zvládli také poslední úterní duel proti BLUEJAYS a postupují do druhého dne.

SINNERS ale ve středu nebudou bojovat sami. Šest výher v řadě se totiž podařilo zaznamenat také Tomášovi 'oskar' Šťastnému a jeho novému týmu GORILLAZ, který kvůli situaci na Ukrajině musel nastoupit bez kouče a s jiným pátým hráčem, Philipem 'aizy' Aistrupem. Gorilám to ale zřejmě vůbec nevadilo, vyřadit dokázali například silný polský celek x-kom AGO. Z ostatních českých nebo slovenských zástupců stojí za zmínku ještě ENTERPRISE, jejichž nová mezinárodní sestava bohužel těsně nestačila na Endpoint.

Před námi je druhý den této kvalifikace, která vypukne ve středu od 16:00. GORILLAZ pavouk přeje i nadále, jejich dalším soupeřem v BO1 zápase bude přemožitel fnatic, sestava Strive in chaos. V případě výhry se o postup utkají s lepším ze dvojice Spirit vs. SKADE, šance na postup není mizivá! SINNERS vstoupí do druhého dne proti No Limit Gaming, dále mohou potkat týmy jako Wisla Krakow, Eternal Fire nebo FTW Esports. Také tady se dá říci, že český zástupce nepotká žádného neporazitelného soupeře.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.