Přejít k hlavnímu obsahu

Poloviční úspěch. Postup do hlavního turnaje pro eSubu, ENTERPRISE končí

4. 3. 2022 | 14:40 Counter-Strike 2 Reportáž
Třetí pokračování Pinnacle Winter Series dnes uzavřelo svoji regionální část. Pět týmů už má svůj postup jistý, další pětice musela z kola ven a zbývající šestka se rvala o zbylé tři sloty v hlavním swissu právě dnes. Ve dvou ze třech zápasů figurovaly i česko-slovenské celky, poslední šance využila eSuba, zatímco ENTERPRISE bohužel úspěšní nebyli.
blogg1s X matys
blogg1s X matys
Zdroj: koláž PLAYzone / MČR

Rekordní počet českých a slovenských zástupců v podobném turnaji vstoupil do regionální části povedeně. První kolo přineslo tři výhry z pěti zápasů, v tom druhém se zase bilance otočila a první český celek se dostal k hranici postupu, stejně jako nad propast. Entropiq Prague bohužel nevyšel ani třetí zápas a tým okolo Michala 'leckr' Kadlíčka nevyužil šanci si upevnit pozici 2. nejlepšího CZ/SK týmu v HLTV žebříčku. eSuba se oproti tomu dokázala dostat na skóre 2-0 a jako první náš zástupce si zahrála o postup.

První pokus bohužel eSubě nevyšel, když modrá krev nestačila na Young Ninjas. Vedle nich tuto část turnaje opanovala jiná akademie, konkrétně Dánů z Astralis. Dříve nebo později muselo v turnaji dojít k česko-slovenským derby a ve čtvrtém kole jsme se dočkali hned dvou. Dynamo Eclot dokázalo porazit eSubu a se skórem 3-1 se jednalo o prvního našeho zástupce v další fázi turnaje. Výhru zaznamenali také ENTERPRISE nad Sampi.Tipsport, kteří se tím zachránili, ale současně nemilosrdně vyřadili krajany z turnaje.

Tím se dostáváme do pátého kola. Dva česko-slovenští zástupci jsou venku, jeden už čeká na rozuzlení v hlavním swissu a dva zbývající celky dnes musely zvítězit. Vítězové jdou dále, poražení končí. eSuba po úvodních dvou výhrách dvakrát zakopla, proti francouzskému týmu Ambush však zvítězila a spolu s Dynamo Eclot míří dále. Celou regionální část uzavřeli ENTERPRISE proti ALTERNATE aTTaX, kteří i přes dominantní druhou mapu nakonec nezvládli sérii otočit a v Pinnacle Winter Series #3 bohužel končí.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.