Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS budou závodit! Oblíbený tým zlákal bývalého jezdce McLarenu

6. 3. 2022 | 15:17 Trackmania Přestup
Když něco končí, něco jiného začíná. Přesně tak by se daly v krátkosti shrnout jakékoliv přestupy a změny v herních týmech. O tomto víkendu se v oblíbené české organizaci SINNERS jedna divize uzavřela, spolu s tím ale hříšníci vstupují do úplně nového světa.
Martin 'Kappa' Krompolc
Martin 'Kappa' Krompolc
Zdroj: SINNERS

Závodní esportový svět se v posledních letech zaměřuje čím dál více na realistické závodění. Vlastní seriál mají NASCAR nebo formule 1 a do esportu díky tomu vstupují i automobiloví giganti. Bohužel, tento směr upozadil jeden tradiční titul, kterým je Trackmania. Její nejnovější pokračování vyšlo před necelými dvěma lety a turnaje stále existují. A co se nejdůležitější, Češi a Slováci nadále patří mezi světovou špičku.

Erik 'hakkiJunior' Leštach se díky Trackmanii dostal až do NVIDIA Síně slávy česko-slovenského esportu, Marek 'tween' Pacher je hned čtyřnásobným vicemistrem světa a nejlepší český jezdec Martin 'Kappa' Krompolc má na kontě rovnou dva světové tituly. Zatímco tween v minulé sezóně nejvyšší soutěže TMGL sestoupil do druhé divize, Kappa i v novém ročníku bude závodit mezi absolutní elitou.

V roce 2020 jezdil Kappa za tým Veloce Esports, který byl úzce spojený se Sauberem. Rok 2021 byl pro změnu ve znamení splnění životního snu, protože po Kappovi sáhla esportová divize slavné stáje McLaren. Ani tato pohádka neměla ale delšího trvání a po roce si česká jednička musela opět hledat angažmá.

Po dvou měsících čekání jsme se dočkali. Kappa se spojuje s českou organizací SINNERS a opět tak bude jezdit za domácí tým. Jeho přestup byl oznámen včera odpoledne, v rámci představení už Kappa jezdil s novou formulí. V ní jej fanoušci budou moci spatřit naživo už dnes večer, kdy startuje nová sezóna zmíněné Trackmania Grand League. SINNERS tak po CS:GO budou mít dalšího zástupce mezi extratřídou.

„Už před poslední TMGL sezónou jsem věděl, že můj tým McLaren Shadow, respektive Veloce Esports, nebude v Trackmanii pokračovat a budou se už věnovat jen závodním simulátorům,“ začal Kappa své prohlášení pro portál PLAYzone. „Zvažoval jsem tak co dál a pohrával jsem si i s myšlenkou vrátit se ještě jednou zpět do českých barev, což jen umocňovalo to, že poslední dva 'covidové' roky člověku chyběl přímý kontakt s členy týmu a s fanoušky.“

„Dnes už jsem jediný CZ/SK hráč na úplné světové špičce, zejména pak v Grand League, a jsem rád, že jako jediný zástupce naší scény budu hájit barvy předního tuzemského týmu. Je to pro mě opět nový impuls a moc se na nadcházející měsíce těším. TrackMania toho má letos na programu opravdu hodně, navíc se v Grand League konečně změnil systém k lepšímu poté, co v posledních sezónách organizátoři hodně experimentovali,“ vysvětlil.


Pouze den po nové akvizici ale museli fanoušci liberecké organizace překousnout jinou hořkou pilulku. Místo zástupci zcela jiného kouta světa esportu totiž udělal jeden z nejlepších karetních hráčů od nás.

Mikuláš 'Pokrovac' Dio reprezentoval SINNERS už od samého začátku, a i když nebyl vidět tolik, jako úspěšná CS:GO sekce, patřil mezi základní pilíře úspěšné dvouleté existence. Tohle pouto se však dnešním dnem rozpadá a elitní český hráč Legends of Runeterra i jiných titulů si bude muset hledat nový domov.

Štítky: SINNERS, Kappa
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.