Přejít k hlavnímu obsahu

Boj o přežití! Sleduj důležitý zápas SINNERS na našem Twitch kanále

8. 3. 2022 | 16:43 Counter-Strike 2 Preview
Prestižní ESL Challenger League má za sebou tři skupiny, zbývá tak odehrát jen tu poslední. Pro české fanoušky jde ale současně o tu nejzajímavější. O slovo se totiž přihlásí SINNERS, kteří se po dřívějším postupu do nejvyšší soutěže ESL Pro League vrací opět mezi vyzyvatele. Boj o návrat mezi elitu to ale nebude vůbec jednoduchý.
beastik
beastik
Zdroj: PLAYzone / MČR

Premiérová sezóna ESL Challenger League, tedy přejmenovaná ESEA Premier, započala již před více než měsícem. Na konci ledna si postup ve skupině A vybojovala sestava Entropiqu, kromě nich mají zatím místenku v play-off jistou hráči týmů 1WIN, Falcons, HEET, Wisla Krakow a ECSTATIC. Mezi touto šesticí bohužel chybí GamerLegion s Patrikem 'Zero' Žúdelem, kteří ani jednou nevyhráli a z ligy sestupují.

Skupinovou fázi zbývá uzavřít skupinou D, kde najdeme SINNERS. Vedle české jedničky budou o zbývající sloty ve vyřazovacích bojích o postup do EPL Conference bojovat i další týmy, jenž se dlouho pohybovaly v TOP 30 světa – nevyzpytatelní Bulhaři SKADE a neoblíbení Portugalci SAW. Čtvrtým týmem do party je mezinárodní sestava Team Finest, která už letos získala nejeden cenný skalp. A ten další přišel nyní, když si právě včera Finest poradili se SINNERS. Česká jednička tak už nesmí zaváhat, jinak přijde pohroma.

Turnajový systém skupiny je totiž jednoduchý. Kdo v GSL skupině dvakrát zvítězí, ten jde do play-off. Dvě prohry naopak znamenají konec šancí o postup mezi elitu. Kdo ani jednou nevyhraje, tak v soutěži končí, podobně jako GamerLegion. Po sestupu z ESL Pro League si hříšníci nemohou dovolit takový pád.

Pokus o nápravu přijde dnes od 19:00, kdy se opět můžete těšit na živý přenos na našem Twitch kanále. SINNERS budou bojovat proti všem dobře známému týmu SKADE, který včera nestačil na SAW. Podpora fanoušků bude důležitější než kdy jindy, tak si večer udělejte čas a přijďte podpořit českou jedničku! Také druhým zápasem ve skupině vás provedou Marek 'shadye' Hovanec a Jakub 'Koty' Kotajny.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.