Přejít k hlavnímu obsahu

Zkáza dokonána. SINNERS po druhé prohře budou muset odvracet sestup do třetí ligy

8. 3. 2022 | 23:02 Counter-Strike 2 Reportáž
Druhá nejvyšší evropská soutěž ESL Challenger League má za sebou skupinovou fázi. Pro české fanoušky byl nejzajímavější skupina D, ta ale nedopadla vůbec podle představ. Vlastně úplně naopak. SINNERS se po návratu z ESL Pro League chtěli prokázat jako ten nejlepší vyzyvatel, realita ale byla tvrdá a soupeři nekompromisní.
beastik
beastik
Zdroj: PLAYzone / MČR

Premiérová sezóna ESL Challenger League započala na konci ledna. Postup ve skupině A si vybojovali Entropiq, kromě nich si místenku v play-off vybojovali také 1WIN, Falcons, HEET, Wisla Krakow a ECSTATIC. Mezi touto šesticí bohužel chybí Zero, jehož GamerLegion ani jednou nevyhráli a čeká je baráž.

Skupinovou fázi zbývalo uzavřít skupinou D v čele se SINNERS. Vedle české jedničky se na startovní rošt v boji o zbývající sloty ve vyřazovacích bojích postavily další týmy, jež se dlouho pohybovaly v TOP 30 světa – nevyzpytatelní SKADE a neoblíbení SAW. Čtvrtým týmem do party byla mezinárodní sestava Team Finest.

Právě proti Finest svoji pouť SINNERS začali, bohužel neúspěšně. Soupeř získal další z mnoha cenných skalpů a v nové oficiální sestavě se zaskvěl. Po výhře 2:0 nad hříšníky porazili také SAW a ovládli celou skupinu. Díky změnám ve formátu naštěstí nebyla matematika tak neúprosná, původně se totiž všude hovořilo o tom, že kdo nevyhraje ani jednou, tak z ligy přímo vypadne. Tak bolestivý pád ale přijít nemohl.

Důležitá úterní série proti SKADE začala úspěšně, Bulhaři se ale po prohrané první mapě dokázali vrátit do zápasu a zápas srovnali. Na rozhodující mapě SINNERS vyhráli první polovinu, koncovka jim ale vůbec nevyšla a černý scénář se naplnil. Po dvou prohrách bez jediné výhry sice nenásleduje sestup do nižší ligy, ale o setrvání ve druhé nejvyšší soutěži se budou muset rvát v baráži. 12 týmů, ale jen 4 volné sloty v lize.

Česká jednička platila za tým, který se do tehdejší ESEA Premier dokázal dostat jako jeden z nejrychlejších za poslední roky. Pohádka dovedla hříšníky až do slavné ESL Pro League, po parádních zápasech ale nyní nastává hořké probuzení. Nezbývá než věřit, že alespoň v baráži opět SINNERS zaskórují. Jinak by je už nečekala žádná úzká a elitní společnost, ale nepříjemná a mnohem širší konkurence prahnoucí po úspěchu.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.