Přejít k hlavnímu obsahu

Ambice máme vysoké, chceme se do Bratislavy za každou cenu dostat, hlásí FABULOUS

9. 3. 2022 | 10:50 Counter-Strike 2 Rozhovor
Minulý víkend byl ve znamení třetí kvalifikace na Tipsport CS:GO Bratislava. Milionový turnaj zná jen část svého složení a týmy bojují o svou šanci v otevřených turnajích. Na třetí pokus uspěli hráči DEFEATERS, z jejichž řad jsme se rozhodli vyzpovídat Michala 'FABULOUS' Goreckého nejen na téma celé kvalifikace, ale i kolem samotného týmu.
FABULOUSSS
FABULOUSSS
Zdroj: PLAYzone / MČR

Klasická otázka na úvod, jaké u vás převládají po postupu pocity?

Je to skvělý pocit. První den kvalifikace jsme odehráli na bootcampu, tam si myslím, že se nám to podařilo víc než dost. Osobně si myslím, že jsme ve skupině porazili největší favority celé kvalifikace, a to nám dodalo „zdravé sebevědomí“, které nám pomohlo i v play-off části. S celou kvalifikací jsme nadmíru spokojení.

Jak moc jste si věřili po předchozích dvou zklamáních?

První kvalifikace, která byla uzavřená pro pozvané týmy, nás zklamala asi nejvíce. Hráli jsme pod velkým tlakem. Dva hráči z našeho týmu byli bohužel nemocní, takže jsme nebyli schopni ukázat naše kvality. Druhou kvalifikaci jsme hráli v mixu s Voltem, další hráči se bohužel nemohli zúčastnit. Po těchto „pokusech“ jsme si moc nevěřili, ale nakonec jsme našli tu správnou cestu k vítězství.

Který tým vám dělal největší problémy? Třeba i tím, že vás dokázal překvapit.

Docela nás překvapily týmy ve skupinách jako například Farizej a Lopaty. Možná to bylo podcenění soupeře, ale hráli skvělou hru, na kterou jsme se těžce adaptovali. V play-off fázi mě osobně dost překvapil tým KOŇÁKOVÁ WHISKEY. Řekl bych, že nám dělali největší problémy ze všech týmů z celé 3. kvalifikace.

Celou kvalifikací jste prošli bez ztráty jediné mapy, jste spokojení i díky tomu?

Určitě jsme hodně spokojeni. Můj tým předváděl skvělé výkony po celou kvalifikaci, jsem na nás pyšný. Volt měl z nás asi největší impact na hru, tMs1k předváděl skvělé mindgames, Mat0x na to, že není až tak zkušený hráč, ukázal obrovský potenciál a kvalitu, Frixos je perfektní IGL, calloval srozumitelně a jasně. Dost nám v tom pomohl již zmíněný bootcamp, na kterém jsme se pořádně poznali. Nečekali jsme, že projdeme bez jediné prohry, ale díky tomuto nám to dodalo ještě větší sebevědomí do dalších kvalifikací nebo turnajů. Věříme, že dokážeme v pohodě konkurovat československé špičce.

Dokážeš čtenářům přiblížit vaši sestavu? Jak tým vznikal?

Naši sestavu jsem zakládal už po rozpadu BloodyDevils, ve které jsme působili s Voltem a Mat0xem. My tři už jsme od začátku věděli, že budeme „stavební kameny“ do nové sestavy. S Frixosem jsme už byli delší dobu v kontaktu. Známe se řadu let, právě proto jsem si byl skoro jistý, že to je ta správná volba do nové sestavy. Posledním hráčem byl ze začátku nykr, ale kvůli osobním problémům k nám nemohl nastoupit. Na poslední chvíli jsme hledali posledního hráče a podařilo se nám najít tMs1ka, který skvěle zapadl a nahradil roli nykra. 

Mat0x a FABULOUSSS na turnaji Ovachamp
Mat0x a FABULOUSSS na turnaji Ovachamp
Foto: Ostrava Championship

Jak dlouho spolu celkově hrajete? Připravovali jste se na kvalifikaci nějak speciálně?

Hrajeme spolu krátce, teprve od začátku sezóny. Na kvalifikaci jsme se nějak extra nepřipravovali, pouze pár pracců a individuálních tréninků. Speciálně jsme se připravovali jenom na play-off část proti GLORE, kdy jsme si spolu sedli a ukázali pár nových věcí, které nám dopomohly k výhře. 

Kvalifikace už je před námi pouze jedna, kdo podle tebe postoupí? Kdo tě případně zatím zklamal?

Zklamali mě Dark Tigers, kteří nepůsobí moc sehraně na to, jak silnou sestavu mají. Mnohem více mě ale zklamali Gifted, kteří pro nás byli snad nejlehčí terč. Naopak nejvíce věřím týmu Narcis, který hrál výborně a myslím si, že to bude právě on, kdo doplní finální osmičku do Closed kvalifikace.

Uzavřená část bude hodně těžká, jaké si s týmem dáváte ambice?

Ambice máme vysoké, chceme se do Bratislavy za každou cenu dostat. Bude to náročné, ale věřím, že to zvládneme.

Co by pro tebe znamenalo, kdybyste se dokázali dostat až na finále do Bratislavy? Co na turnaj říkáš?

Znamenalo by to pro nás fakt hodně. Postoupit na takový event nedokáže jen tak někdo. Turnaj je to dobrý, ale mrzí mě tak nízký počet týmů, které se mohou účastnit. 

Tipsport CS:GO Bratislava
Tipsport CS:GO Bratislava
Foto: grafika PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.