Přejít k hlavnímu obsahu

Herní měna v oblíbené videohře má aktuálně vyšší hodnotu než ruský rubl

9. 3. 2022 | 13:48 League of Legends Zajímavost
Jistě jste slyšeli, že nejlepší je investovat do kryptoměn či na burze. Momentálně se vám vyplatí víc, když budete mít své peníze v Riot Pointech z League of Legends, než v ruském rublu. Rusko je limitováno sankcemi a dopadají na něj mnohá omezení.
League of Legends
League of Legends
Zdroj: Riot Games

Investovat svoje těžce vydělané peníze na burze, do kryptoměn nebo do her? Prakticky cokoliv má větší hodnotu, než ruský rubl, který  je oficiální měnou v Rusku. To je těžce zasaženo sankcemi. Ideálním příkladem je League of Legends, do kterého si můžete zakoupit herní měnu Riot Pointy (RP). Za jedno euro dostanete přibližně 150 rublů. Za 2,50 euro 310 RP. Lehkou matematikou zjistíme, že 2,50 euro má momentálně hodnotu 375 rublů. To znamená, že Riot Pointy jsou momentálně hodnotnější, než ruský rubl.

Že se to vztahuje jen na nejmenší možnost? Nejvíc RP, kolik je možné koupit, je 7 200 za 50 euro. Za stejnou částku dostanete 7 500 rublů. Náhlý úpadek ruské měny způsobila invaze na Ukrajinu, kterou Rusko provedlo 24. února v ranních hodinách.

Vůči Rusku je namířena spousta sankcí. Díky nim ruští streameři od Twitche nedostávají zaplaceno a limitovány jsou i ruské týmy a organizace. 

Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.