Přejít k hlavnímu obsahu

Entropiq jsou v těžké pozici. Musí dnes vyhrát a ještě se spoléhat na ostatní týmy

10. 3. 2022 | 08:13 VALORANT Reportáž
Oficiální regionální liga pro východní Evropu, kam patří i Česko, se pomalu blíží do konce základní části. Zatímco bývalý eSubák Hitch už má jisté play-off, tak naprostá většina ostatních týmů nemá před posledním zápasem vůbec nic jistého. Zástupci české scény tak musejí zvítězit a ještě se spoléhat na ostatní výsledky.
Entropiq VALORANT
Entropiq VALORANT
Zdroj: Entropiqteam

Regionální liga VRL East: Surge probíhá už necelý měsíc. Kvůli odkladům se harmonogram posunul, a tak nám nyní zbývají odehrát už jen tři zápasy. Na čele osmičlenné tabulky se nachází dosud neporažený polský tým NOM esports, za který střílí také český hráč Martin 'Hitch' Srp. Na opačném konci tabulky je zase tým KTRL, jehož náhradníkem je jiný český hráč Michael 'mikigoalie' Buzek. A zbylých šest účastníků je tak vyrovnaných, že před posledními třemi zápasy, které se odehrají dnes, nemá ještě nikdo nic jistého.

Anonymo Esports mají 4-3 a již hrát nebudou, totéž platí o Gamerland se skóre 3-4. Další čtyři týmy, včetně české sestavy Entropiq, se nachází na skóre 3-3, a právě tyto celky dnes rozhodnou o osudu celé základní části. Entropiq udělali důležitý krok za postupem včera, když splnili povinnosti a porazili KTRL, i přesto však nemají stále vše ve svých rukou. Liga je neuvěřitelně vyrovnaná a rozhodnou poslední zápasy!

Vzhledem k tomu, že se v posledním kole utkají jen dva týmy se skóre 3-3, tak se může stát, že na 3 zbylé sloty v play-off vznikne čtyřčlenná shoda týmů se skóre 4-3. V opačném směru a se dvěma jinými výsledky zase může vzniknout čtyřčlenný tiebreaker se skóre 3-4, kde by jen jeden tým mířil do play-off.

#Název týmuSkóreHrají proti
1. Polsko NOM esports6-0 (+26) Izrael Team Finest
2. Polsko Anonymo Esports4-3 (+28)X
3. Polsko AWARIA3-3 (+4) Česká republika Entropiq
4. Izrael Team Finest3-3 (+18) Polsko NOM esports
5. Česká republika Entropiq3-3 (-1) Polsko AWARIA
6. Řecko Anorthosis3-3 (-15) Rumunsko KTRL
7. Maďarsko Gamerland3-4 (+2)X
8. Rumunsko KTRL0-6 (-62) Řecko Anorthosis

Entropiq mají ze všech týmů ten nejdůležitější zápas. V přímém střetnutí totiž vyzvou polskou AWARII, tým se shodným skóre v tabulce. Když svůj zápas zvládnou, tak se budou spoléhat na to, že v souběžně hrajícím duelu získá tým KTRL svoji první výhru proti Anorthosis Famagusta Esports. I kdyby Anorthosis vyhráli, tak bude důležité, aby šlo o co nejmenší rozdíl na jednotlivých mapách. Z týmů se skóre 3-3 totiž má řecký celek jako jediný horší skóre než Entropiq, což může být klíčové. Jestli se však v této dvojici zápasů nerozhodne, tak složení play-off uzavře až závěrečný duel NOM esports vs. Team Finest. Bude to napínavý večer!

Český tým se AWARII postaví v 17:00, sledovat tento souboj můžete na oficiálním streamu.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.