Přejít k hlavnímu obsahu

Ranní směna eSuby úspěšná nebyla, Dynamo Eclot ale vítězí!

10. 3. 2022 | 08:48 Counter-Strike 2 Preview
Turnaje jako Pinnacle Winter Series, to je něco, co české a slovenské týmy potřebují jako sůl, aby se mohly zdokonalovat a demonstrovat své kvality na mezinárodní scéně. eSubě a Dynamu Eclot se sice podařilo postoupit z regionální části, což byl parádní úspěch, v hlavní fázi turnaje však nyní mají po dvou prohrách nůž na krku a již si nemohou dovolit zaváhat.
Dominik 'blogg1s' Janita
Dominik 'blogg1s' Janita
Zdroj: PLAYzone / MČR

Hlavní fáze turnaje Pinnacle Winter Series #3 hostí i několik týmů z nejlepší světové třicítky, boj o postup do play-off tak není vůbec jednoduchý. Vysokou kvalitu si na vlastní kůži zažili Dynamo Eclot i eSuba, oba totiž za tři hrací kola potkali Endpoint, aktuálně 28. nejlepší sestava světa. Modrá krev vedle toho nestačila ještě na GamerLegion, DNE včera na Wislu Krakow, což znamená, že oba celky mají skóre 1-2 a jsou jediný krůček od vypadnutí z turnaje. Totéž se bohužel týká i týmu Patrika 'Zero' Žúdela, který porazil jen eSubu.

Kdo prohrává, ten si v mnoha případech musí přivstat. Tato rovnice u podobných turnajů platí takřka vždy a PWS není výjimkou. eSuba ke svému čtvrtému zápasu nastoupí už od 9. hodiny ranní, profesionálové si tak musí dát brzký budíček a správně se na důležitý zápas naladit. Jejich soupeřem bude dánská sestava Tricked Esport. Ve stejný čas budou Zero a GamerLegion bojovat o záchranu proti EC Brugge. Jakmile se dohrají tyto dva duely, do akce půjde Dynamo Eclot. DNE čeká v souboji o přežití ostrovní tým Into The Breach.

Doplnit ještě musíme informaci, že mezi účastníky swissu se nachází také Martin 'STYKO' Styk a jeho mezinárodní sestava Apeks. Té se podařilo v prvních dvou kolech porazit ALTERNATE aTTaX a Tricked Esport, po včerejší prohře nad MOUZ NXT vyhlíží druhou šanci. Soupeřem bude od 15:00 Wisla Krakow.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.