Přejít k hlavnímu obsahu

Češi v boji o postup na MS. Stále věříme, hlásí před turnajem Emerickson

10. 3. 2022 | 15:30 EA SPORTS FC 24 Preview
Poslední šance pro českou eRepre. Třetí týden FIFAe Nations Cup Play-In je pro trojici Lukáš „T9Laky“ Pour, Michal „DRMi10“ Drastich a Jan „Emerickson“ Krupička klíčový. Pokud chtějí postoupit, musí uspět. „Nejvíce se těším na Nizozemsko, papírově nejsilnější tým v naší skupině,“ říká Emerickson, jeden z hlavních aktérů kvalifikačních bojů.
Emerickson v dresu AC Sparta Esports
Emerickson v dresu AC Sparta Esports
Zdroj: AC Sparta Esports

První dva turnaje se Čechům tolik nepovedly, 10. - 11. března budou mít závěrečný pokus. „V prvních Play-Ins nám utekl postup do první divize o pouhý jeden bod. V druhých už to tak dobré nebylo. Vůbec se nám nedařilo a neměli jsme to potřebné štěstí,“ hodnotí hvězda AC Sparta Esports předchozí zápasy. „Ale ukázali jsme si, že dokážeme hrát se všemi vyrovnaně. Stále věříme, že by se nám mohlo podařit postoupit,“ doplnil Krupička.

Čeští reprezentanti to ale nebudou mít jednoduché. V sedmičlenné skupině narazí na Nizozemsko, Irsko, Lucembursko, Ukrajinu, Norsko a Maďarsko. „Nejvíce se těším na Nizozemsko, papírově nejsilnější tým v naší skupině,“ přemýšlí Emerickson. Vyhovuje však oblíbenému streamerovi současná FIFA? „Bohužel moc ne. Hra se zase o něco zpomalila byly opraveny některé věci do útoku, na které jsem spoléhal. Snažím se tomu přizpůsobit. Musel jsem po patchi měnit styl hry, taktiky i formaci. Momentálně mi vyhovuje úzká 4-1-2-1-2.“

Co se týče sestavy, tam si trio Čechů přichystalo novinky. „Oproti minule bude několik změn. Už jen z toho důvodu, že máme k dispozici TOTY karty a některé moments ikony,“ vysvětluje Emerickson.

Stream z českých zápasů začíná ve čtvrtek od 17:00 na oficiálním kanále eRepre.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).