Přejít k hlavnímu obsahu

Entropiq neuspěl v boji o postup mezi elitu. Od play-off jej dělila jediná výhra

11. 3. 2022 | 11:30 VALORANT Reportáž
Oficiální regionální liga pro východní Evropu, kam patří i Česko, včera uzavřela svoji základní části. Na čele tabulky VRL East: Surge se udržel neporažený tým NOM esports s bývalým eSubákem Hitchem, Entropiq naopak poslední kolo nevyšlo a postup do vyřazovacích bojů jim utekl mezi prsty.
Entropiq VALORANT
Entropiq VALORANT
Zdroj: Entropiqteam

Regionální liga VRL East: Surge začala v polovině února a po necelém měsíci napínavých bojů známe čtyři postupujících do play-off. Českého zástupce mezi tímto kvartetem máme, bohužel ne však celý tým.

Od začátku soutěže lize dominoval tým NOM esports, který za sedm zápasů ztratil pouhé tři mapy a se skóre 7-0 byl už před posledním týdnem jednoznačným vítězem základní části. Těšit nás úspěch polského týmu izraelské organizace může hlavně proto, že v jejich řadách působí také český hráč Martin 'Hitch' Srp.

Další jednotlivec se nachází v KTRL, Michael 'mikigoalie' Buzek, který se do ligy zapojil až v průběhu, ale neodvrátil osud svého týmu. Rumunský tým končí poslední s jedinou vyhranou mapou a skóre -77.

Mezi osmi účastníky jsme měli také jeden ryze český tým, protože Entropiq obdržel přímou pozvánku za Českou republiku. Ještě před soutěží šlo o tým Straight Outta Retirement, příležitosti se však oblíbená organizace chopila v ideální chvíli. Kýžený úspěch na cestě mezi evropskou elitu ale nepřišel.

Na Entropiq čekaly v posledním hracím týdnu dva zápasy a oba potřebovali vyhrát. Povinnou výhrou nad KTRL získali naději, po třímapové bitvě proti AWARII však zase všechno uhaslo. Česká organizace končí jediné místo pod postupovou čtveřicí, od play-off dělila naši hvězdnou sestavu pouze jediná mapa.

Držet palce tak nyní už můžeme pouze Hitchovi, kterého s NOM esports čeká play-off. Boje o titul v Double Elimination pavouku startují 16. března, postupujícího do VCT Promotion poznáme o čtyři dny později.

#Název týmuSkóre
1. Polsko NOM esports7-0 (+31)
2. Polsko AWARIA4-3 (+7)
3. Řecko Anorthosis4-3 (0)
4. Polsko Anonymo Esports4-3 (+28)
5. Česká republika Entropiq3-4 (-4)
6. Izrael Team Finest3-4 (+13)
7. Maďarsko Gamerland3-4 (+2)
8. Rumunsko KTRL0-7 (-77)
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.