Přejít k hlavnímu obsahu

Stane se m0NESY Srbem? G2 chtějí svému ruskému supertalentu získat nové občanství

11. 3. 2022 | 13:55 Counter-Strike 2 Zajímavost
Ruští občané mají v součastnosti problémy s cestováním, když se řada zemí rozhodla kvůli ruské invazi na Ukrajinu pozastavit Rusům víza. To se týká také Ilyi "m0NESY" Osipova, 16leté hvězdy G2 Esports.
m0NESY
m0NESY
Zdroj: Twitter @g2esports

Pokračování týmu G2 v současné sestavě je poslední dny ve velké nejistotě. Důvodem je omezení cestování pro ruské občany, které se dotkne právě mladé hvězdy Ilyi "m0NESY" Osipova. Organizace G2 se podle zdrojů webu cybersport.ru pokusí problém vyřešit změnou občanství svého snipera.

Organizace údajně chce, aby se m0NESY stal Srbem. Díky tomu by pro mladého Rusa neměl být problém cestovat po Evropě, což je s návratem LAN turnajů a blížícího se PGL Majoru klíčové pro hraní v top týmu. I když Osipov působí na nejvyšší úrovní teprve od počátku letošního roku, patří mezi klíčové členy evropského celku, jeho ztráta by tak G2 velmi uškodila.

Podle provozního ředitele NAVI Oleksije "xaoc" Kučerova, který se vyjádřil k současné situaci pro server Dexerto, se navíc k podobnému kroku chystají i někteří hráči této ukrajinské organizace. Nespecifikoval však, o koho se jedná.

Zdroj: Escorenews
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.