Přejít k hlavnímu obsahu

Twitch podnikne kroky vedoucí k odstranění anti-LGBTQIA+ problémů

12. 3. 2022 | 17:45 Twitch
Anti-LGBTQIA+ komunita zasáhla všude, kde to šlo. Na Twitchi rozpoutala u některých streamerů doslova peklo. Všimla si toho i platforma a chce podniknout právní kroky, které by měly jejich komunitu více ochránit.
Twitch také podporuje LGBT komunitu
Twitch také podporuje LGBT komunitu
Zdroj: Twitch Blog

Twitch oznámil, že povede právní kroky směrem k anti-LGBTQIA+ komunitě, která v poslední době útočí na streamery ve vysílání a šíří na platformě nenávist vůči této skupině. Aby tomu alespoň trochu zabránila, platforma v minulosti implementovala nutnost ověření pomocí telefonního čísla a ověřeného e-mailu pro všechny nové uživatele.

Bohužel to nepomohlo a s nenávistnými komentáři se uživatelé setkávají dál. Jako streamerka Stephanie Sterling, která se o svou nedávnou zkušenosti podělila na Twitteru.

Včera jsem dostala obrovský počet nenávistných zpráv na Twitchi. Všechny plné nudné transfobie. Tohle je blbý, úplně to bere vítr z našich plachet. Je vyčerpávající ochránit komunitu z ničeho nic,
napsala Stephanie Sterling na Twitteru.

Vzhledem k tomu, že tyto útoky nejsou většině lhostejné, komunita se zapojila do vyhledávání a už to jelo. Po několika chvílích komunita našla zdroj všech útoků – platforma Cozy.tv. Jedná se o konzervativní streamovací službu provozovanou jejím ředitelem, Nickem Fuentesem. Stránka samotná všechny nenávistné nájezdy lidí hostovala a směřovala proti LGBTQIA+ streamerům. Ve vyjádření, které Fuentes poskytl zmiňuje: „Je úžasné vidět panikařící transgender jedince, panikařícího liberála."

Útoku si, nepřekvapivě, všiml i Twitch. Na Twitteru se platforma vyjádřila, že nenávist u nich nemá žádné místo, a tak identifikovali a zabanovali účty, které se nájezdu zúčastnily. V pohotovosti je také jejich právní tým a aktivně pátrá po způsobech, jak ochránit komunitu.

Štítky: Twitch, LGBTQ
Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.