Přejít k hlavnímu obsahu

Slovenská hvězda končí. Entropiq přehráli G2 a postupují, Fnatic řádí

13. 3. 2022 | 09:10 Counter-Strike 2 Reportáž
Skupina A na ESL Pro League 15 má za sebou čtvrté kolo. Před posledním hracím dnem je o postupujících rozhodnuto. Entropiq si zajistili top 12, stejně jako NIP a Fnatic. Na druhé straně MOUZ v EPL končí.
MOUZ na ESL Pro League 15
MOUZ na ESL Pro League 15
Zdroj: twitter.com/@eslcs

Málokdo by před začátkem ESL Pro League správně tipoval vývoj skupiny A. První místo NIP a poslední pro Looking For Org možná není takovým překvapením. Ale Fnatic se třemi výhrami po čtyřech kolech a G2 Esports venku? To by bylo na výhru v loterii.

Nejzajímavější příběh zatím píšou hráči britské organizace Fnatic. Ti si nejdřív v pátek poradili s finalisty IEM Katowice G2 Esports, v sobotu pak po třech mapách brali plný počet bodů ze zápasu s MOUZ. Pro tým Davida „frozen“ Čerňanského znamenala prohra s FNC extrémně těžkou situaci. Posledním hřebíčkem do rakve byla výhra Entropiq, který definitivně ukončila jízdu MOUZ (EIQ stačila jedna mapa). 

První příčku ve skupině A si výhrou nad Looking For Org  zajistili NIP. Momentálně osmý tým světového žebříčku se sice nechal Australany na druhé mapě zaskočit, rozhodující Ancient už však byl plně v režii severské skvadry.

O největší drama prozatímního průběhu ESL Pro League se na konec dne postarali G2 Esports a zástupci české organizace Entropiq. Série došla do tří map, nebyla nouze ani o prodloužení. Na Vertigu byli lepší G2 (22:20), Dust2 šel ve prospěch Rusů (19:17). Rozhodoval Nuke.

I přesto, že mezinárodní celek šel do vedení 13:8, z vítězství se nakonec neradoval. Pětice pod záštitou české organizace vyhrála osm kol v řadě a mohla slavit postup. Ten se s jistotou vyhne trojici G2 Esports, MOUZ a Looking For Org.

Nedělní program ESL Pro League:

19:30 - G2 Esports - NIP
19:30 - Entropiq - Fnatic
19:30 - MOUZ - Looking For Org

Všechny zápasy ESL Pro League 15 můžete sledovat na oficiálním Twitch kanále PLAYzone.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).