Přejít k hlavnímu obsahu

Česká liga ve FIFA 23? Fanoušci doufají, v komunitním hlasování je osmá

13. 3. 2022 | 16:25 EA SPORTS FC 24 Gaming
Dlouhé roky čekají čeští fotbaloví fanoušci na návrat tuzemské nejvyšší soutěže do hry FIFA. Každý ročník se objevují informace o možném návratu, nikdy se však neukážou být pravdivými. O popularitě české ligy vypovídá i hlasování na webu fifplay.com - tam se drží na osmé příčce.
Fotbalová hra FIFA
Fotbalová hra FIFA
Zdroj: EA Sports

AC Sparta Praha, SK Slavia Praha a FC Viktoria Plzeň. Jediné tři české mančafty, které se v posledních ročnících objevují ve FIFA. Zbytek ligy je však mimo. Podobný osud potkal také legendární český komentář Jaromíra Bosáka a Petra Svěceného.

Oficiální informace ohledně české ligy ve FIFA 23 zatím neznáme. Komunitní hlasování webu fifplay.com však poukazuje na oblíbenost tuzemské soutěže. Tam ji totiž hráči posunuli na obdivuhodné osmé místo. Nutno však říci, že těžko hledat pod osmou příčkou kvalitnější ligu, než je ta česká.

Tradiční hlasovačce hráčů FIFA vládne egyptská soutěž. Fotbal je v této zemi obrovsky populární, čemuž napomáhá také úspěšné anglické tažení Mohameda Salaha. S téměř třiceti tisíci hlasy je přední egyptská liga o parník první před dalšími africkými soutěžemi - alžírskou a marockou.

Štítky: FIFA 23, EA Sports
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).