Přejít k hlavnímu obsahu

Entropiq slaví! Do play off EPL postupují ze druhého místa, NIP vládli

14. 3. 2022 | 10:25 Counter-Strike 2 Reportáž
Česká organizace Entropiq slaví úspěch. Ruská sekce Counter-Strike: Global Offensive si v posledním špílu poradila s Fnatic a zajistila si druhou příčku. Fnatic postupují ze třetího místa, NIP i přes prohru skupinu A ovládli. David „frozen“ Čerňanský skončil čtvrtý.
Entropiq postoupili do play off ESL Pro League
Entropiq postoupili do play off ESL Pro League
Zdroj: ESL/Adela Sznajder

Skupina A v rámci ESL Pro League 15 nabídla nejeden zajímavý zvrat. Hlavním tématem budou především celky Fnatic a G2 Esports. Zatímco favorizovaní G2 se i kvůli problémům Aleksiho „Aleksib“ Virolainena trápili a skončili mimo postupové pozice, Fnatic se třemi náhradníky postoupili do play off.

Výraznou stopu zanechala také v první části ESL Pro League česká organizace Entropiq. Ta si ještě před posledním kolem zajistila účast ve vyřazovací části soutěže, výhrou nad Fnatic se pak usadila na druhé pozici. Entropiq si tak zajistili lepší startovní flek do play off.

Bohužel, jediný česko-slovenský hráč ve skupině A úspěšný nebyl. David „frozen“ Čerňanský se svými MOUZ ovládl pouhé dva mače a skončil těsně pod hranicí postupu. Prohraný zápas s Fnatic se ukázal být osudovým.

Co se týče individualit, největším překvapením byly výkony Nikoly „NiKo“ Kovače. Ten se při absenci finského lídra stal dočasným IGL G2 Esports. Role jemu ani jeho týmu absolutně nesedla. Srbské hvězdě se povedly pouze souboje s Looking For Org a částečně s Entropiq. V rozdílu zabití a smrtí se zastavil na −9. To je pro NiKa nejhorší výsledek v barvách G2 Esports.

ESL Pro League pokračuje ve středu 16. března skupinou B. Všechny zápasy můžete sledovat na oficiálním Twitch kanále PLAYzone.

Program zápasů 16. března

12:30 - Vitality - Sprout
16:00 - FaZe - ENCE
19:30 - Outsiders - FURIA

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).