Přejít k hlavnímu obsahu

Miliony čekají na ENTERPRISE. Vicemistři vstupují do boje o dva důležité turnaje

14. 3. 2022 | 08:50 Counter-Strike 2 Preview
Nový týden s sebou přináší další nálož turnajů. Nejvíce se do akce tentokrát zapojí ENTERPRISE, kteří mají dvě šance nejen na posun v HLTV žebříčku, ale hlavně také na pokus do prestižních soutěží. Dnes začíná jejich cesta za pořádným balíkem peněz!
ENTERPRISE esports
ENTERPRISE esports
Zdroj: PLAYzone / MČR

ENTERPRISE si zatím zažívají turbulentní rok. Na jeho začátku se museli rozloučit s hlavní hvězdou, po sérii změn dokonce už brázdí vody CS:GO scény mezinárodní složení. Několik cenných výher se nové pětici už získat podařilo, na první větší úspěch roku ale zatím EP čekají. Další příležitosti se však stále objevují, tentokrát jde o dvě opravdu lákavé. Dnes čeká na 80. nejlepší tým světa hned dvojice turnajů.

Jako první vstoupí vicemistři ČR do třetího vydání turnaje Pinnacle Cup. V jeho hlavní části už čekají SINNERS nebo týmy Martina 'STYKO' Styka a Patrika 'Zero' Žúdela, ve hře jsou však stále čtyři sloty z Play-In fáze, kam obdrželi pozvánku ENTERPRISE. Ti potřebují pro postup dvakrát vyhrát, v horní části pavouka budou jejich konkurenty MAD Lions, AGO a Astralis Talent. Ve dvou případech jde o týmy, které moc dobře vědí, jaké je to být TOP 30 týmem světa, ale na dánskou akademii s dobrou formu bude také potřeba si dát pozor. EP musejí zvládnout úvodní BO1 proti MAD a následně i BO3 sérii proti vítězi ze druhé dvojice.

Harmonogram Play-In části Pinnacle Cupu:

Po vystoupení kolem poledne si ENTERPRISE budou moci odpočinout, aby si dali druhou zápasovou várku o několik hodin později. Večer totiž na česko-slovensko-rumunsko-finskou sestavu čeká Last Chance Qualifier pro TWR Eastern European Masters. Jinými slovy jde o přímou kvalifikaci do turnaje, jehož vítěz zamíří do slavné soutěže BLAST Premier. EP byli do toho turnaje nasazeni jako vicemistři ČR (SINNERS mají pozvánku přímo do TWR EE Masters), mezi šesti účastníky potřebují dokráčet mezi nejlepší dvojici. Na cestě je čekají například Bulhaři FATE Esports, konkurence ale není neporazitelná, takže nezbývá než věřit!

Harmonogram TWR EE Masters kvalifikace:

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.