Přejít k hlavnímu obsahu

Cesta do BLAST Premier končí. ENTERPRISE nestačili na OneTap Gaming

15. 3. 2022 | 20:29 Counter-Strike 2 Reportáž
Spolu s novým týdnem včera přišlo několik nových příležitostí. Zatímco ta první pro ENTERPRISE skončila hned v úvodním dni, ve druhém případě se šance chopili na výbornou a dnes si zahráli o důležitý turnaj se zajímavou konkurencí. Postup dále by pro nové mezinárodní složení bylo hezkým úspěchem a příslibem do budoucna.
The eLiVe + manguss
The eLiVe + manguss
Zdroj: ENTERPRISE esports

ENTERPRISE si zatím zažívají turbulentní rok. Na jeho začátku se museli rozloučit s hlavní hvězdou a s novým složením komunikují v angličtině. Několik cenných výher se jim už získat podařilo, na první větší úspěch roku ale zatím čekají. Další příležitosti se však stále objevují, tentokrát jde o dvě opravdu lákavé.

Včera nejprve vstoupili do třetího vydání Pinnacle Cupu, kde však nestačili na bývalý TOP 30 tým světa MAD Lions, následně ale seřídili mířidla a krásně si vystříleli postup z první části jedné důležité kvalifikace.

O tomto víkendu se uskuteční TWR Eastern European Masters, kam díky vítězství na Vodafone MČR 2021 obdrželi pozvánku SINNERS. Také vicemistři z ENTERPRISE se ale nakonec dočkali, v regionální kvalifikaci totiž zbývalo zaplnit dva sloty, takže pořadatelé pro ostatní regiony vytvořili Last Chance Qualifier. TWR EE Masters nabízí postup do slavné soutěže BLAST Premier, jde tedy o veledůležitý turnaj.

ENTERPRISE do akce vykročili včera večer, kdy na na čekaly dva zápasy ve skupině B. V tom prvním se jim hravě podařilo přehrát turecký celek Şahangiller Espor poměrem 16:4, mnohem cennější je ale druhá výhra, která přišla proti silnému bulharskému týmu FATE Esports. Do semifinále tak EP mířili z 1. místa.

Právě semifinálové kolo už je rozhodující, protože do hlavního turnaje postupují dva nejlepší týmy. ENTERPRISE tak dnes čekal boj o všechno. Díky výhře skupiny se vyhnuli silným Bad News Eagles, jejich soupeřem se stal OneTap Gaming z Rumunska, který si poradil s Budapest Five. Bohužel, ani tato příležitost domácí organizaci nestačila. Na OneTap nestačili na třech mapách a SINNERS bohužel nedoplní.

Harmonogram TWR EE Masters kvalifikace:

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.