Přejít k hlavnímu obsahu

FaZe, Vitality či Outsiders. ESL Pro League je zpět, sleduj náš Twitch!

16. 3. 2022 | 11:35 Counter-Strike 2 Preview
Jeden z vrcholů CS:GO kalendáře pokračuje i tento týden skupinou B. Po postupu NIP, Entropiq a Fnatic se o tři místa ve vyřazovací fázi soutěže porve další šestice týmů. FaZe se pokusí navázat na triumf z IEM Katowice, Vitality chtějí ukázat sílu nové sestavy. Nebo snad uvidíme překvapení v podání Sprout či ENCE? Sleduj twitch.tv/playzonecz a nic ti neuteče!
FaZe po vítězném turnaji IEM Katowice
FaZe po vítězném turnaji IEM Katowice
Zdroj: Pavel Kristián/PLAYzone

Skupina B ESL Pro League 15 nabízí spoustu zajímavých příběhů. FaZe se po IEM Katowice poprvé od roku 2020 posunuli do top 3 světového žebříčku. V plné sestavě s navrátivším se Håvardem „rain“ Nygaardem se mezinárodní skvadra řadí mezi největší favority. Fanoušci jsou namlsaní, stejně tak hráči. Pokud by se FaZe znovu vyhoupli na úplný vrchol, bylo by to poprvé od podzimu roku 2017, co by se stali dvakrát v řadě zlatými (naposledy ESL One New York a ELEAGUE CS:GO Premier 2017).

Zajímavou story má také sestava Outsiders. Tým, který běžně reprezentuje organizaci Virtus.pro, bude hrát kvůli sankcím vůči ruskému týmu pod neutrálními barvami a speciálním jménem. Momentální šestý tým světa bude pod tlakem. Dokáží se koncentrovat a postoupit mezi nejlepší dvanáctku?

Mezi favority skupiny B se bezpochyby řadí také Vitality. Dánsko-francouzský celek měl od úspěchu na IEM Katowice daleko, teď se pokusí napravit reputaci. Pozici top 3 ale bude atakovat smečka hladových vlků - ENCE, FURIA a Sprout.

Skupina B by mohla být tou nejvyrovnanější ze všech. ENCE a FURIA jsou totiž na hranici nejlepší světové patnáctky a rozhodně dokáží pozlobit i ty největší favority. Sprout jsou momentálně třicátí, ani německou organizaci však není radno podceňovat.

Všechny středeční zápasy ESL Pro League 15 můžeš sledovat živě s českým komentářem na oficiálním kanále PLAYzone.

Program ESL Pro League 16.března:

12:30 - Vitality - Sprout
16:00 - FaZe - ENCE
19:30 - Outsiders - FURIA

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).