Přejít k hlavnímu obsahu

Jak válí nejlepší hráči na ovladači ve Fortnite?

16. 3. 2022 | 16:39 Fortnite Zajímavost
V průběhu let soutěžní scéna Fortnite vygenerovala nespočet hráčů na ovladači s dokonalými dovednostmi a vysokými výdělky. Díky své důslednosti a tvrdé práci vyhráli několik turnajů na té nejvyšší úrovni a zapsali se tak mezi hráčskou špičku.
Xbox Elite Series 2
Xbox Elite Series 2
Zdroj: Microsoft

Díky cross-play funkci se frakce hráčů s klávesnicí a myší a těch hrajících na ovladači často dohadují o výhodách, které každá ze skupin má. Jak se ukazuje, asistent zaměřování na ovladačích je u některých zbraní lepší a i pohyb je mnohem plynulejší. Což ovšem hráči na klávesnici vyvažují double movementem. A aim assist u ovladačů již také dávno není, co býval a vesměs ho Epic Games v tichosti u některých zbraní jako je smg vypl, případně snížil. I tak je však neustálou záminkou některých hráčů k obhajobě toho, proč zrovna on šel do lobby. Debata se zdá být nekonečná, ale někteří z nejlepších hráčů na ovladači Fortnite všech dob dokazují, že uspět se dá i touto cestou.

Mero

Mero by ideálně asi nepotřeboval představovat, protože již pětkrát vyhrál FNCS. To je nemožný úkol i pro některé z nejtalentovanějších profesionálních hráčů na konkurenční scéně. Mero byl při vítězstvích v kapitole 2, 8. sezóně FNCS, FNCS Grand Royale a FNCS v kapitole 3 sezóně 1 prostě neskutečný. Navíc jeho dominance není omezena pouze na FNCS, protože také vyhrál turnaj Dreamhack.
 

Deyy

Deyy je dvojnásobným vítězem FNCS (kapitola 2 sezóna 4 a kapitola 2 sezóna 6). Umístil se na druhém místě ve FNCS Grand Royale a v FNCS v kapitole 2 sezóně 8, což vysvětluje, proč je na tomto seznamu těsně pod Merem.

Pokud jde o fragging, Deyy je mnohem lepší než jakýkoli jiný hráč na ovladači. Je známý svým agresivním stylem hry, který je noční můrou každého soupeře. Nicméně, Deyy nemůže být nazýván nejlepším, protože má na kontě o tři výhry méně v FNCS než Mero, a tak mu na našem seznamu náležitě patří druhé místo.
 

Reet

Kromě kapitoly 3 sezóny 1 a kapitoly 2 sezóny 3 je Reet stálicí v top 10 každého turnaje FNCS od kapitoly 2 sezóny 2. I když vyhrát velký turnaj je působivé, umístění téměř pokaždé v top 10 si zaslouží stejné ocenění. Reet dosud vyhrál 24 Cash Cupů a hraním Fortnite si vydělal jmění.
 

I když se jedná o tři nejlepší hráče všech dob, je důležité se ctí zmínit i hráče jako Letshe, Crr, Unknown, Wolfiez a Frosty. Ti sice nebyli tolik úspěšní, ale hráli hlavní roli při popularizaci ovladačů na kompetitivní scéně Fortnite a i oni mají na svém kontě nejeden dolar z turnajů.

Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.