Přejít k hlavnímu obsahu

Sedmnáctiletý mladík na svém prvním velkém turnaji poráží legendy!

20. 3. 2022 | 01:38 VALORANT Reportáž
Turnaj Challengers v Severní Americe nabídl neskutečnou podívanou a představil novou vycházející hvězdu. Doposud neznámý Trent „trent“ Cairns letos vtrhl na scénu s organizací The Guard a v cestě mu stály hvězdy jako Spencer „Hiko“ Martin nebo Tyson „TenZ“ Ngo.
Trent 'trent' Cairns
Trent 'trent' Cairns
Zdroj: The GUARD

Organizace The Guard je ve světovém měřítku relativně neznámá a nová. Ale soupiska, kterou ve VALORANTu sestavila, poráží jeden tým za druhým. Na začátku roku 2022 Trent „trent“ Cairns neměl ani stránku na Liquipedia pro VALORANT. Poté, co se dostal mezi nejlepších dvanáct týmů v Severní Americe a vyhrál v prvních třech zápasech  velkého turnaje, si Trent udělal jméno jako špičkový hráč Sova a jedna z budoucích hvězd NA VALORANT.

The Guard se na turnaj dostali skrze otevřenou kvalifikaci, ale cesta nebyla vůbec jednoduchá a museli rvát jak to jen šlo. Následně byli nalosováni do skupiny A,  kde narazili na celky Cloud9, XST, Luminosity Gaming, 100 Thieves a Evil Geniuses –samé slavné organizace a jeden outsider. Stejně jako v kvalifikaci, The Guard zahájili svůj debut VCT proti Luminosity Gaming. Smetli je 2:0 a trent byl u řady stěžejních momentů.

Prvním opravdovým testem pro The Guard byl jejich druhý zápas  proti 100 Thieves. V porovnání se zápasem proti Luminosity byl tento soupeř silnější. Téměř zahodili vedení 10-2 na první mapě, ale přesto ji nakonec dotáhli do konce. 100 Thieves je vyzvali na třetí poté, co vyhráli na Splitu. Výhra 13-0 na mapě 3, Ascent, však upevnila vítězství v jejich druhém zápase. Tím se dostali na vrchol své skupiny vedle Cloud9. Trent měl skvělé statistiky během celého zápasu, včetně 81% KAST, což je zkratka pro pravděpodobnost, že hráč v kole dostane kill, asistenci, přežije nebo tradne za soupeře.

Vím, že jsem jedním z nejagresivnějších hráčů Sova. Ale to je kvůli mému vysokému sebevědomí. Právě teď vím, že můžu vyhrát většinu svých duelů. To neznamená, že zvládnu všechny souboje, jen vím kdy je vzít. VALORANT je velmi založený na sebedůvěře a to, že si teď mohu hodně věřit, je opravdu dobré pro mou budoucnost,
uvedl Trent 'trent' Cairns.

Tým po skončení skupinové fáze držel druhou pozici ve skupině a na kontě měli jedinou prohru. S tímto výsledkem vyrazili do play-off a jejich prvním nepřítelem byla sestava Sentinels. Tenz a jeho spoluhráči nezískali jedinou mapu a a outsideři s trentem se tak posunuli do semifinále. Jejich soupeřem je zde opět tým Luminosity, takže rivalita trvající už od kvalifikace  umocní důležitost celého zápasu. Vítěz bude totiž jediný krůček od turnaje MASTERS v Reykjavíku! Zápas můžete sledovat na YouTube i Twitchi.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.