Přejít k hlavnímu obsahu

Epic Games daruje veškerý výtěžek z Fortnite na pomoc Ukrajině

20. 3. 2022 | 13:45 Fortnite Zajímavost
Dnes začíná Fortnite kapitola 3 sezóna 2. Obrovská událost ve hře a oslava pro hráče. Do dnešního rána nebyly od Epic Games žádné upoutávky a ohledně kapitoly 3 sezóny 2 nic oficiálního uveřejněno. Se sezónou zaměřenou na válku mezi The Seven a IO to v těchto citlivých časech dává smysl.
Epic Games for Ukraine
Epic Games for Ukraine
Zdroj: Epic Games

Vše se potvrdilo hned v osm ráno, kdy vyšlo oficiální prohlášení Epic Games:

Epic věnuje veškeré své výnosy z Fortnite od 20. března 2022 do 3. dubna 2022 na humanitární pomoc lidem postiženým válkou na Ukrajině. Xbox se k nám v tomto úsilí připojuje a během této doby věnuje své čisté výnosy Fortnite, abychom mohli získat více pomoci lidem na Ukrajině.

Web Epic Games uvádí, že výtěžek bude věnován přímo organizacím Direct Relief, UNICEF, Světovému potravinovému programu OSN (UNWFP) a The UN Refugee Agency (UNHCR). Jak je uvedeno v nejčastějších dotazech na této stránce, Epic tyto dary urychlí, aniž by čekal, až se skutečně prostředky objeví na účtu od partnerů.

Nejnovější krok Epic Games je velkým projevem solidarity s ukrajinským lidem. Fortnite kapitola 3 sezóna 2 je venku a veškerý její výtěžek půjde na humanitární pomoc.
 

Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.