Přejít k hlavnímu obsahu

Virtual GP startuje, premiéru si letos zažije i stáj Carvago

22. 3. 2022 | 08:00 Turnaj
Online marketplace Carvago s nejširší nabídkou vozů v Evropě dnes oznámil, že vstupuje do světa esportu s kompletní stájí v rámci podniku Mercedes-Benz Virtual GP. Carvago své partnerství oznámilo mimo jiné na tiskové konferenci ke startu osmého ročníku, kde byly představeny kompletní týmy včetně jezdců a partnerů ročníku.
Závodníci stáje Carvago
Závodníci stáje Carvago
Zdroj: VGP

Virtual GP je nejprestižnější česko-slovenský šampionát ve virtuálních závodech založen v roce 2013. Díky zájmu a narůstající popularitě esportu se z původního online prostředí přesunul i na televizní stanici O2 TV Sport a od roku 2018 je hlavním partnerem šampionátu Mercedes-Benz, což seriálu dodává prestiž.

Osmý ročník Virtual GP nabídne 12 závodů na světoznámých tratích, které se jedou v simulátoru iRacing. Šampionátu se účastní celkem 20 závodníků z 10 stájí. Do sezóny začínající právě dnes vstoupí český startup s talentovanými nováčky, kteří v kvalifikaci obsadili třetí a páté místo. Ambice týmu tak nebudou malé.

„Esport již dávno není jen doménou teenagerů. Z první generace gamerů se stali naši zákazníci a jsme rádi, že je můžeme oslovit novým způsobem - jim blízkým, tedy s online konceptem prodeje ojetých aut. S Carvago jako partnerem VGP se potkají mimo jiné i na billboardových plochách kolem virtuálních drah,“ uvedl Jakub Šulta, CEO Carvaga. „Věřím, že se naši jezdci dobře připravili na start soutěže a jako nováčci potrápí ty nejlepší. Na tento rok jsme pro závodníky vyčlenili prostředky na technickou i mentální přípravu. Také nás láká vyzkoušet si nové formáty v kombinaci a s jezdci dále pracovat,“ doplnil jej Jan Vavřík, tiskový mluvčí Carvaga.

Nová sezóna vypukne závodem na legendárním italském okruhu v Imole, závod můžete sledovat na našem Twitch kanále PLAYzoneUP. Začátek je naplánován na 19:00, délka závodu je necelá jedna hodina. Na startu se objeví i stáj loňských šampionů, Entropiq v čele s loňským mistrem Lukášem Podstatou. Krýt záda mu letos nově bude Martin Sirotek. Do šampionátu se však zapojí také dřívější šampion Martin Štefanko, který pojede za ESET. Počítat se ale musí například také s loni stříbrným Lukášem Přádou z ERT Racing Teamu.

Štítky: Virtual GP, Carvago