Přejít k hlavnímu obsahu

Dynamo Eclot v ESEA play-off válí! Dotáhnou to až k postupu za SINNERS?

25. 3. 2022 | 09:09 Counter-Strike 2 Reportáž
40. sezóna soutěží od portálu ESEA se dostala do fáze play-off. Ve čtyřech různých divizích máme mnoho zástupců, nejvíce sledovaní jsou samozřejmě ti v Advanced, kteří bojují o postup do velké ESL Challenger League. Pojďme si ale projít celé osazenstvo, jež usiluje o postup výše napříč všemi ligami.
Lukáš 'capseN' Koláčný
Lukáš 'capseN' Koláčný
Zdroj: PLAYzone

ESEA Advanced hostila ve 40. sezóně čtyři česko-slovenské týmy. Nejdůležitější zprávou je, že všichni se vyhnuli sestupu, ačkoliv Dark Tigers a překvapivě i ENTERPRISE měli hodně na mále (skóre 5-9). Dynamo Eclot a Entropiq Prague oproti tomu postoupili do play-off s bilancí 10-4, respektive 9-5.

Hned úvodní kolo Double Elimination pavouka poštvalo dva české celky proti sobě. Vítězně z tohoto střetnutí vyšli hráči DNE, podařilo se jim tak oplatit porážku z kvalifikace na Tipsport CS:GO Bratislava. Zatímco EIQ Prague na první zápas v Lower Bracketu stále čekají, Dynamu Eclot se podařilo získat už i druhou výhru, když si včera poradili s 4glory Esports. V pavouku vítězů jim dělají společnost K23, MAD Lions nebo Sangal Esports, právě posledního jmenovaného v nejbližších dnech vyzvou o postup do TOP 6.


Jako další v hierarchii soutěží je ESEA Main. Tady máme také čtyři zástupce, a i tady se dvěma podařilo vybojovat postup do play-off. Sampi.Tipsport i eSuba navíc na výkony ze základní části navázali dvěma výhrami ve vyřazovací části. Fadee Gaming se díky skóre 7-7 v lize udrželi, Gifted.uRage bohužel sestupují. Sampi.Tipsport a eSubu mnoho od postupu nedělí, tak držte palce, ať doplní ostatní elitní CZ/SK celky.

A do třetice stejný počet reprezentantů, tentokrát v divizi Intermediate. Cryptova zde zazářila krásným 6. místem v základní části, na což už navázala výhrou 2:0 v 1. kole play-off. Totéž se povedlo také NecroRaisers, zatímco BRUTE bohužel na 10 BO1 výher nenavázali. ANDROMEDA se v lize také udržela.

Tradičně nejpočetnější zástup má česko-slovenská scéna v lize ESEA Open. Do play-off to dotáhlo hned 12 týmů, bohužel řada z nich vypadla hned v prvním kole, jako například GLORE, kteří v základní části zářili (11-3). Úvodní duel dnes ještě čeká Inside Games, stejně jako Team Narcis, který v domácím souboji vyzve STOPWATCH esports. Do 2. kola dokázali zatím postoupit pouze Ironic Outlaws a Online Vision Gaming. V poli poražených naopak skončili EERINESS MARVO, 1dayHeroes nebo akademie Entropiq či ENTERPRISE.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.