Přejít k hlavnímu obsahu

Dej si na mě bacha, grázle, vtipkoval Random před českým soubojem. Ten nakonec opanoval

25. 3. 2022 | 17:05 League of Legends Reportáž
Jeden už měl Evropu jistou, druhý o ni musel proti svému krajanovi bojovat. Zápas mezi Barça eSports a BISONS ECLUB byl zároveň bitvou mezi Jakubem „Dreedy“ Viceníkem a Adamem „Random“ Greplem. Semifinále Superligy předcházel přátelský trashtalk mezi českými borci. „Na mě si dávej bacha, grázle,“ vzkázal druhý jmenovaný toplanerovi Barcelony. Šťastnější byl nakonec po jednoznačné sérii právě Random.
Random vs. Dreedy
Random vs. Dreedy
Zdroj: Twitter

LVP SL má před sebou poslední sérii jarního splitu. Favorité z Fnatic TQ vyzvou ve finálové BO5 BISONS ECLUB v čele s Adamem „Random“ Greplem. Český midlaner si po neúspěšném létě minulého roku spravil ve Španělsku chuť a bude se svým celkem reprezentovat Superligu na European Masters. Poslední krok udělali BISONS proti Barça eSports.

Esportová odnož katalánského velkoklubu šla do souboje s BISONS ECLUB jako druhý nasazený celek. Proti čtvrtému tak byli Dreedy a spol. v roli mírných favoritů. Jenže vývoj série byl naprosto obrácený. Stříbrný tým základní části dostal lekci. Naštěstí pro Barça eSports už měla organizace účast na EU Masters jistou před prohrou v semifinále.

Utkání na tři vítězné hry skončilo hned po trojici zápasů. První špíl byl dlouhou dobu vyrovnaný, až bitka u Barona Nashora ve 29. minutě zvýšila náskok BSO. Za pět minut už byli hráči v základně Barça eSports a ničili Nexus.

Druhý mač byl v režii Barcelony do dalšího osudného Barona. BISONS hráli správně okolo svých šampionů a šli tak do vedení 2:0. Následně picknuli BISONS i do třetice double support comp a do třetice byli vítězní.

Prohra poslala Dreedyho s jeho celkem do kvalifikace European Masters. Na druhé straně Random se může radovat z přímého postupu do populárního evropského turnaje. Jako nejlepší mančaft Superligy půjdou do EU Masters Fnatic TQ.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).