Přejít k hlavnímu obsahu

Dnes se bude lámat chleba. Důležité zápasy čekají DNE, eSubu a Sampi.Tipsport

28. 3. 2022 | 13:40 Counter-Strike 2 Reportáž
40. sezóna ESEA soutěží už má za sebou první zápasy play-off. Napříč čtyřmi divizemi má česko-slovenská scéna řadu zástupců, nejvíce sledované jsou samozřejmě týmy v Advanced, které bojují o postup do prestižní ESL Challenger League. Tento týden jsou na programu další klíčové duely, tak si pojďme projít, kdo jak na tom aktuálně je a kdo jde kdy do akce.
Richard 'queztone' Strnátko
Richard 'queztone' Strnátko
Zdroj: PLAYzone

ESEA Advanced ve 40. sezóně hostí čtyři česko-slovenské týmy. Nejdůležitější zprávou je, že se všichni vyhnuli sestupu, ačkoliv Dark Tigers a překvapivě i ENTERPRISE měli hodně na mále (skóre 5-9). Dynamo Eclot (10-4) a Entropiq Prague (9-5) oproti tomu po hezkých výkonech postoupili do play-off.

Hned úvodní kolo Double Elimination pavouka poštvalo dva české celky proti sobě. Vítězně z tohoto střetnutí vyšli hráči DNE, podařilo se jim tak oplatit porážku z kvalifikace na Tipsport CS:GO Bratislava. EIQ se bohužel nevydařil ani druhý zápas a s play-off se hned rozloučili. Dynamo Eclot oproti tomu urvali druhou výhru proti 4glory Esports a v těžké konkurenci je dnes od 16:00 čeká tým Sangal Esports.

Jako další v hierarchii soutěží je ESEA Main. Tady máme také čtyři zástupce, a i zde se dvěma podařilo vybojovat postup do play-off. Sampi.Tipsport i eSuba navíc na výkony ze základní části navázali dvěma výhrami a právě dnes podvečer je čekají přímé bitvy o postup. Sampi od 17:00 vyzvou AVANGAR, eSuba se od 20:30 postaví LookingForOrg. Fadee Gaming se v lize udrželi, Gifted.uRage bohužel sestupují.

Martin 'Pechyn' Pechoušek
Martin 'Pechyn' Pechoušek
Foto: PLAYzone

A do třetice stejný počet reprezentantů, tentokrát v divizi Intermediate. Cryptova zde zazářila krásným 6. místem v základní části, na což už navázala výhrou 2:0 na úvod play-off. Druhý zápas na ni čeká dnes od 20:00. Ve stejný čas jdou do akce také NecroRaisers, zatímco BRUTE bohužel na 10 výher z BO1 části ligy nenavázali. Poslední do party, tým ANDROMEDA, se v lize udržel bez postupu do vyřazovacích bojů.

Tradičně největší zastoupení nabízí ESEA Open. Do play-off nejnižší divize to dotáhlo 12 týmů, bohužel většina z nich vypadla hned v prvním kole. Jmenovat můžeme například GLORE, Inside Games nebo STOPWATCH esports, jenž padli v českém derby proti týmu Narcis. Ten už zaznamenal druhou výhru a čeká ve třetím kole. Už v základní části skončili EERINESS MARVO nebo akademie Entropiq či ENTERPRISE.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.