Přejít k hlavnímu obsahu

Chceš můj Fortnite OG skin? Hráči volají po možnosti obchodování

2. 4. 2022 | 09:49 Fortnite Zajímavost
Fortnite má doslova tisíce skinů, přičemž hráči si je každý den kupují v item shopu. Ještě více skinů lze navíc odemknout z battle passu hry. Většina z nich je v komunitě oblíbená a se zvyšujícím se počtem spoluprací každou sezónu může ale v dnešní době být jen pár skinů, které hráči ve svém inventáři absolutně nechtějí nebo po nich naopak touží.
Fortnite battle pass season 3
Fortnite battle pass season 3
Zdroj: Epic Games

Netřeba dodávat, že někdy dochází ke katastrofám a hráči litují nákupu skinu poté, co utratili své V-bucks a refund karty už je dávno pryč. Zatímco hráči mohou vždy koupit  jako dar skiny svým přátelům ve hře, mnozí hloubají nad tím, kdy Epic Games přinesou funkci, v níž by si hráči mezi sebou mohli vyměňovat skiny. S probíhající kapitolou 3 sezóny 2 je výměnný obchod se skiny určitě něco, co budoucí Fortnite potřebuje, ale v současnosti nemá.

V průběhu několika posledních let komunita Fortnite opakovaně vyjádřila touhu po možnosti vyměňovat skiny s jinými hráči. Každý rok si hráči zakoupí několik skinů, přičemž s každou aktualizací se do item shopu přidávají nové. Vybírat je tak opravdu z čeho.

Jak hráči neustále hromadí skiny, některé z nich leží v inventáři zapomenuté a nevyužité. To hráče přimělo požádat o výměnnou mechaniku ve hře. Výměna umožní hráčům zbavit se skinů, které nepoužívají nebo nemají rádi, a na oplátku získat skiny, které by rádi měli ve svém inventáři.
 

Přestože darování skinů je ve hře povoleno, hráči tak mohou však učinit pouze nákupem skinů pro ostatní z item shopu. Nemohou však přímo darovat skiny ze svého inventáře. Nákup účtů a prodej herní kosmetiky je přísně v rozporu s podmínkami stanovenými společností Epic Games. A nutno podotknout, že to povětšinou vede i k zabanování účtu. 

Obchodování se skiny však není v herní komunitě tak neobvyklé. Například Rocket League má tuto možnost a hráči ji mohou využít k rozdávání skinů, které se jim nelíbí. S více než tisíci skiny ve hře by společnost Epic Games měla zvážit výměnný obchod s kosmetikou ve hře jako životaschopnou možností pro svou hráčskou základnu. To může však může vést problémům, které bohužel již známe. Komunita Fortnite je z velké části plná teenagerů a i podvodníků, kteří toho mohou využít a využívat hráče, kteří si toho nejsou vědomi.

Výměna skinů v populárním battle royale titulu Epic Games v současné době není funkcí, ale pokud se podaří stanovit přísná pravidla, aby se zabránilo podvodům, mohlo by to být pro hru zlomovým okamžikem.
 

Štítky: Fortnite
Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.