Přejít k hlavnímu obsahu

Pochoutky ze světa Zaklínače? S touto kuchařkou můžete vyzkoušet třeba Lambertovy knedlíky!

5. 4. 2022 | 20:00 Zajímavost
Osmdesát chutných a osvěžujících receptů inspirovaných nejprodávanější sérií videoher Zaklínač, od vydatného jídla v hospodách a posilujících nápojů až po okázalé rauty na hostinách s přáteli. To vše nabízí nová kuchařka.
The Wicther
The Wicther
Zdroj: Blog Wicther Kitchen

Omrzela už vás kuchařka ze světa World of Warcraft? Vydejte se na kulinářskou cestu fantastickým světem Zaklínače s důmyslně vymyšlenými chutnými recepty inspirovanými rozsáhlým prostředím, postavami a tradicí Zaklínače. V této krásně nafocené kuchařce sdílejí Anita Sarna a Karolína Krupecká, tvůrkyně fanouškovsky oblíbených food blogů Nerds“ Kitchen a Witcher Kitchen, své pečlivě prozkoumané, naprosto unikátní recepty, které dávají fanouškům ochutnat různé chutě, na které může zaklínač na své cestě narazit když brouzdá venkovem a hledá monstra, která zabíjí, čímž si zároveň vydělává.
 
Všechna jídla v knize oslavují místní a sezónní suroviny zároveň s jedinečnými ingrediencemi, které tvoří kulinářskou mapu kontinentu i mimo něj. Zahřejete se nad miskou voňavého guláše nebo šťavnatého pečeného ovoce ze stejnojmenných stromů White Orchard nebo můžete zakončit těžkou cestu do Velenu vydatným rustikálním jídlem v místní taverně. Vychutnáte si aromatické občerstvení při procházce po Oxenfurtských trzích nebo zkusíte pokrmy z blízkého i vzdáleného okolí v rozmanitém přístavním městě Novigrad. Lze také  jíst čerstvě ulovené ryby a svařené nápoje na ostrovech Skellige, ale můžete také hodovat na bohatých pokrmech ve sluncem zalitém podnebí Toussaint a Beauclair. Přeneste svou kuchyni do jiného světa pomocí lákavých vůní a chutí v knize The Witcher Cookbook.

Knížka bude k dispozici ve vázané verzi za necelých 800 korun, nebo v kindle verzi od Amazonu za poloviční cenu. Vyjít by měla 25. Října a nyní již můžete předobjednávat.

The Witcher Cookbook
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.