Přejít k hlavnímu obsahu

3 miliardy korun! Fortnite a Xbox patří mezi vůbec největší dárce pro Ukrajinu

5. 4. 2022 | 16:51 Fortnite Zajímavost
Společnost Epic Games uvedla, že ve spojení s Xboxem získala 144 milionů dolarů (přes 3 miliardy korun) na humanitární pomoc Ukrajině.
Epic Games for Ukraine
Epic Games for Ukraine
Zdroj: Epic Games

Tvůrce Fortnite 21. března oznámil, že do 3. dubna věnuje na pomoc Ukrajině veškeré výtěžky z prodeje ve hře, včetně kosmetických herních předmětů a virtuální měny V-bucks zakoupené v obchodě nebo online. A Xbox, který je součástí Microsoftu, taktéž daruje poplatek, který by obvykle bral za položky zakoupené hráči ve Fortnite.

Epic Games vyjádřil své „nejhlubší díky“ všem, kteří za tuto dobu přispěli.

 „Společně s komunitou Fortnite a Xbox jsme vybrali 144 milionů dolarů pro Direct Relief, Unicef, Světový potravinový program OSN, Úřad vysokého komisaře OSN pro uprchlíky a World Central Kitchen na podporu jejich úsilí o humanitární pomoc lidem postiženým válkou na Ukrajině,“ dodal Epic  Games  v příspěvku na blogu. Epic Games objasnil, že nebude ani čekat na úplné zpracování transakcí, ale místo toho se zavazuje, že veškeré získané prostředky rozdělí a odešle do pár dnů. Budou tak použity, když je jich nejvíce třeba. 

Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.