Přejít k hlavnímu obsahu

Inside Games opouští nejzkušenější hráč. Kdo je novým kapitánem?

5. 4. 2022 | 17:44 Counter-Strike 2 Přestup
Inside Games čeká premiéra v Sazka eLEAGUE, do ní už ale vykročí s novým in-game leaderem. Několik týdnů po akvizici sestavy GLORE přišla nečekaná změna, podle reakcí se zatím dá jen těžko odhadovat, jestli správným směrem. Každopádně jde však o zajímavý impulz směrem kupředu.
Peter „NaturalG“ Turčan
Peter „NaturalG“ Turčan
Zdroj: Inside Games

Organizace Inside Games v polovině ledna oznámila návrat na CS:GO scénu. Bývalá sestava GLORE, která zažila snový rok 2021, zůstala pohromadě a jen si našla nové působiště. V něm již za pár dní vstoupí také do Sazka eLEAGUE. Ještě před ní si ale ING zažili zklamání, když se jim nevydařila kvalifikace na Tipsport CS:GO Bratislava. Tým na několik pokusů neprošel ani jednou z otevřených kvalifikací.

Změna mezi hráči nyní přichází na té nejvíce důležité pozici. S Inside Games se rozloučil Peter „NaturalG“ Turčan, který byl loni v GLORE vlastně tím nejnovějším přírůstkem a který tým díky svým zkušenostem dovedl až na MČR. Přece jenom svého času dokráčel na vrcholu sezóny až ke stříbru. Jeho dny jsou ale v Inside Games sečteny, v reakci na špatné výsledky ze začátku sezóny přichází změna in-game leadera.

Novým kapitánem ING se stává jiný slovenský hráč Dominik „hypo“ Lukšo. Ten se na domácí scéně nejvíce ukázal v barvách organizací Universe a Gifted.uRage, jež v loňském roce reprezentoval na dvou turnajích MČR Tour i v obou sezónách 2. Tipsport COOL ligy. Nyní však přichází životní posun mezi elitu.

„Po dlouhodobé interní debatě v týmu se hráči shodli na tom, že v aktuálním rozpoložení jim nefungují základní strategické taktiky. Další příčinou byla i špatná komunikace během hry, což vedlo ke zbytečným ztrátám map. Kluci se k celé situaci postavili velice profesionálně a na základě vzniklé debaty došlo ke změně na pozici IGL,“ vyjádřil se majitel Inside Games Vojtěch Klapuch. Premiéru si hypo odbude již v neděli proti Dynamu Eclot.

Posílená soupiska Inside Games:

 Česká republika Tamer „Shinkyy“ Ghariba
 Slovensko Samuel „SMK-“ Kellner
 Slovensko Martin „StuFF“ Opatovský
 Česká republika Jakub „Cr1nged“ Křížek
 Slovensko Dominik „hypo“ Lukšo

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.