Přejít k hlavnímu obsahu

Kdo bude druhým eFotbalistou roku? Galavečer opět proběhne na České televizi

5. 4. 2022 | 19:11 EA SPORTS FC 24 Zajímavost
Další skvělá zpráva pro český esport. Anketa eFotbalista roku se dočká svého druhého ročníku. Vítěze se dozvíme v rámci galavečera společně s vyhlášením hlavní ankety Fotbalista roku v přímém přenosu České televize.
eFotbalista roku
eFotbalista roku
Zdroj: STES

Byla to velká událost pro český esport a další krok k jeho rozšíření do povědomí široké veřejnosti, který zaujal nejen herní média. Fotbalová asociace ČR prostřednictvím projektu eRepre v loňském roce premiérově uspořádala anketu o nejlepšího hráče virtuálních trávníků. Prvním vítězem se stal Lukáš „T9Laky“ Pour.

Také v rámci druhého ročníku bude vyhlášen nejlepší hráč hry FIFA od vydavatele EA Sports. Hráči jsou hodnoceni za své výkony v celém roce 2021, tzn. jak ve hře FIFA 21, tak i po vydání nové verze FIFA 22. Na trofej může pomýšlet hned několik hráčů. Mezi největší favority patří vítěz kvalifikace do eRepre Emerickson či stálice české špičky T9Laky. Nebo se bude radovat MarioOoso99, DRMi10, Seron či Matejs?

O vítězi rozhodne speciálně sestavená šedesátičlenná porota, do které byli zařazeni vybraní hráči jednotlivých FIFA týmů, manažeři týmů, zástupci herních i masových médií, organizátoři esportových turnajů, FIFA streameři, ale také vybraní fotbalisté české reprezentace. Jeden hlas bude stejně jako loni věnován fanouškům – ti budou mít možnost na Instagramu eRepre vybrat, komu jej přidělí. Společně tak s porotou rozhodnou o tom, kdo si odnese nejcennější individuální trofej českého esportu.

„První ročník vzbudil velký ohlas nejen u samotných hráčů, ale také v celé komunitě i v médiích. Chceme, aby se z ankety stala tradice a pevná součást celého vyhlášení Fotbalisty roku. Propojení esportu s fotbalem nám dává smysl a je to možnost ukázat, že špičkoví čeští FIFA hráči jsou aktivními sportovci, kteří mají kladný vztah k reálnému fotbalu,“ uvedl Tomáš Sluka, předseda představenstva pořadatelské společnosti STES.

„Pro českou FIFA scénu je to velká událost. Jsem rád, že anketa pokračuje i letos, a doufám, že tomu tak bude i do budoucna. Je to pro nás hráče obrovská motivace,“ řekl jeden z favoritů, Emerickson z eRepre a pražské Sparty.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.