Přejít k hlavnímu obsahu

Jedna výhra dělí Twistena od Challengers! V cestě má šampiony z německé ligy

6. 4. 2022 | 21:40 VALORANT Reportáž
Dveře mezi elitu regionu EMEA. Takhle by se dala popsat soutěž Valorant Challengers Promotion, ve které bojuje český střelec Karel „Twisten“ Ašenbrener. Svůj první zápas zvládl a k postupu do prestižnější soutěže chybí už jen jediná výhra.
Twisten
Twisten
Zdroj: Twitter

Na VCT Promotion se zvládlo prostřílet  devět týmů. Nejlepší dva celky čeká postup na letošní už druhý turnaj Challengers, kde spolu soupeří top evropské týmy.

Ve hře jich zbylo už jen šest a přituhuje. BIG s Twistenem v semifinále horní části pavouka vyzvali polský výběr Anonymo Esports, který ovládl regionální soutěž VRL East: Surge, kde jsou momentálně dvě české sestavy Entropiq a Enterprise.

BIG do zápasu šli jako favorit, ale první kola panovala nejistota. Bind si podmanili až po výměně stran a zápas pomalu začali kontrolovat. Soupeřům nedovolovali dostat se zpátky do tempa, ale občas nestačili na výbornou přesnost nepřátelských zbraní. Mapu získali nakonec v poměru 13:7 a měli skvěle našlápnuto na odvetu na Breezu.

Druhá mapa opět pro Anonymo nevypadala nejlépe. Mohl za to hlavně Operátor v rukou českého hráče, který měnil dobývání sitů v noční můru. Právě Twisten a jeho Jett byli hlavními aktéry na Breezu a už to vypadalo na jednoduché zakončení. Polský celek se ale nevzdal a závěr zápasu ještě zdramatizoval. BIG nakonec zvládli druhou mapu ukončit skórem 13:10 a tím vyhráli celou sérii. 

Ve finále horní části pavouka je čeká sestava týmu FOKUS, který ovládl regionální soutěž VRL DACH: Evolution. Ti překvapivě porazili favorizované SuperMassive Blaze z Turecka 2:0 a setkají se tak s Twistenem v přímém souboji o postup na Challengers. Poražený nicméně nekončí a v dolním pavouku bude mít ještě jeden pokus.

Štítky: Valorant, Twisten
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.