Přejít k hlavnímu obsahu

Entropiq v Evropě končí, česko-slovenská scéna opět neúšpěšná

8. 4. 2022 | 10:50 League of Legends Reportáž
Tažení česko-slovenských týmů v League of Legends Evropou je u konce. V kvalifikaci na European Masters nejdříve v základní skupině padla eSuba, v play-off ji napodobila organizace Entropiq. Do hlavní soutěže se nepodívá ani Jakub „Dreedy“ Viceník reprezentující Barça eSports.
League of Legends tým Entropiq
League of Legends tým Entropiq
Zdroj: Entropiq (se souhlasem)

Jsou to už dva roky od posledního česko-slovenského úspěchu na European Masters. Na jaře 2020 postoupila eSuba z Play-In Stage. Dostala se tak mezi top 16 nejlepších mančaftů z evropských regionálních lig. Nyní se to však počtvrté v řadě žádnému z česko-slovenských celků nepovedlo.

Největší naděje se vkládaly do Entropiq, vítězů Hitpoint Masters. Tým, který bez větších problémů ovládl tuzemskou soutěž, šel do skupin jako jeden z favoritů na top 2. Právě Entropiq a Barça eSports se měli posunout do play-off a rvát se o hlavní turnaj.

První polovina štace byla úspěšná. Organizace Martina Kabrhela i Dreedy v dresu španělského klubu postoupili do top 8 Play-in. Tam však jejich cesta skončila.

Entropiq neodehráli povedené play-off Play-in stage European Masters. Proti Unicorns of Love Sexy Edition, dvojnásobným přemožitelům „modré krve“, zvládli pouze early game obou zápasů. Jak se špíl dostal do své druhé poloviny, přišel pád. 0:2 a konec pro Entropiq.

Stejně se „vedlo“ také Jakubovi „Dreedy“ Viceníkovi. Barcelona zvítězila ve skupině A, když za sebou nechala všechny soupeře včetně Entropiq. Jenže Bifrost, další z týmů, které hned dvakrát porazily eSubu, byl nad síly sestavy kolem českého top lanera. Pro druhý celek španělské ligy velké zklamání.

Tuzemská scéna dál čeká. Další pokus dostanou české-slovenské mančafty během Summer Splitu. Současný split European Masters pokračuje hlavní fází 14. dubna. Finále je pak naplánováno na 7. května.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).