Přejít k hlavnímu obsahu

NIP a ENCE v semifinále ESL Pro League. Americké tažení u konce, blíží se bitva titánů

8. 4. 2022 | 10:35 Counter-Strike 2 Reportáž
Soutěž o 18,5 milionu korun jde do finiše. Semifinále již zná dva účastníky, přes čtvrtfinále prošli po čtvrtečních bojích ENCE a NIP. Liquid a Movistar Riders končí. Další čtyři celky si to o postup rozdají v pátek. Největší tahák? Vzájemný souboj dvou nejlepších týmů světa.
NIP na ESL Pro League 15
NIP na ESL Pro League 15
Zdroj: Adela Sznajder/ESL

Pro mnohé velké překvapení, pro americké fanoušky Counter-Striku důležitá zpráva do budoucna. Tak by se dala shrnout pouť Liquid na ESL Pro League 15. Severoamerický celek postoupil do top 8 po výhře nad Heroic a samotné čtvrtfinále bylo velikým posunem pro současnou sestavu.

Stopku vystavili Team LiquidNIP. Nindžové propluli základní skupinou bez jediné prohry. Jejich loď nepotopili ani TL. Byla to však pořádná bitva.

Tři mapy, 88 kol, výsledek 2:1. Žádná sranda. Světové šestky byly 21. týmem žebříčku hltv.org řádně prověřeny. Pokud by Liquid dotáhli svůj obrat na Ancientu, mohli dost možná slavit vítězství 2:0.

Fredrik „REZ“ Sterner byl proti. Švédský střelec v barvách NIP předvedl výborný výkon. 79-58, ADR 98.9 a vrchol tabulky na všech třech mapách. V semifinále se NIP postaví ENCE.

ENCE, jeden ze semifinalistů ESL Pro League 15
ENCE, jeden ze semifinalistů ESL Pro League 15
: Adela Sznajder/ESL

Právě ENCE jsou velikým překvapením dosavadního průběhu ESL Pro League 15. Desátému týmu světa napomohl lehčí los a ztráty favoritů v ostatních skupinách. S bídně hrajícími fnatic si poradili na dvou mapách, Movistar Riders přejeli po těsné úvodní Mirage 16:2 a 16:5.

Ve velké formě se předvádí Lotan „Spinx“ Giladi. Izraelský player na serveru řádí a v individuálních statistikách turnaje mu patří 7. místo. Celkově se hráčům ENCE daří, v zelených číslech jsou všichni kromě Marca „Snappi“ Pfeiffera. Síla jednotlivců je jedním z hlavních stavebních kamenů momentálních úspěchů mezinárodní skvadry.

Proti NIP budou ENCE poprvé v play-off nastupovat v roli outsidera. Švédi však nehrají ve vrcholné formě a pokud by je někdy hráči finské organizace měli porazit, je to právě nyní.

Kromě již zmíněné dvojice se v semifinále EPL 15 ukáží dva další mančafty. O těch se rozhodne v pátek, kdy se nejdříve utkají od 15:30 FURIA s Astralis, od 19:00 pak následuje očekávaná bitva mezi Natus Vincere a FaZe. Oba špíly můžete sledovat na Twitch kanále PLAYzone.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).