Přejít k hlavnímu obsahu

Zlatý hattrick je blízko. Vyhraje český hráč i třetí sezónu v řadě?

9. 4. 2022 | 12:40 League of Legends Preview
Marek „Humanoid“ Brázda se může o víkendu zařadit mezi legendy evropského League of Legends a nejvyšší ligy starého kontinentu. S týmem Fnatic se nejdříve postaví G2 Esports a pokud bude úspěšný, půjde do finálového souboje s Rogue. Celkový Brázdův triumf by znamenal jeho třetí titul v řadě. Takových je v Evropě pramálo.
Humanoid v dresu Fnatic
Humanoid v dresu Fnatic
Zdroj: LoL Esports (se souhlasem)

Další kapitola nekonečného příběhu G2 Esports a Fnatic bude napsána v sobotu večer. Největší rivalita v historii evropského League of Legends se dočká pokračování, jedním z hlavních aktérů bude český midlaner Humanoid v barvách britské organizace.

Teprve 22letý Marek Brázda se potřetí v řadě dostal do top 3 LEC. Po dvou titulech v dresu MAD Lions se pokusí rozšířit sbírku v novém angažmá. Zlatým hattrickem by se Humanoid zařadil po bok největších legend evropského LoL.

S G2 Esports se již Fnatic v play-off aktuálního splitu utkali. Tehdy se v již tradičně vyrovnané sérii lépe dařilo týmu kolem české hvězdy a Fnatic zvítězili 3:1. Humanoid dostal ocenění za nejlepšího hráče a se svou LeBlanc terorizoval nepřátelské carries. Znovu se ukázalo, že když se Brázdovi daří, posouvá tým dopředu a jeho výkony jsou pro Fnatic ohromně důležité.

Na druhé straně, pokud se Humanoidovi nedaří, FNC jdou strmě dolů. Ideálním příkladem je poslední špíl Fnatic, ve kterém se utkali s Rogue. Druhá nejúspěšnější LEC organizace byla ve vedení 2:0, stačila jediná vyhraná hra. Český midlaner měl navíc k dispozici svého oblíbeného Twisted Fata. Hned třikrát. Ani jednou však nebyl úspěšný. Se skóre 1/14/9 neměl rozhodně takový vliv na hru, jaký se od něj očekával a požadoval.

Fnatic nicméně mají další šanci na postup do finále. Proti G2 Esports se postaví v sobotu od 17:00. „Nemyslím si, že G2 Esports mají šanci,“ věří Iván „Razork“ Martín Díaz, španělský jungler Fnatic.

Vítěz semifinále v neděli od 17:00 vyzve Rogue o titul a postup na Mid Season Invitational. Víkendové zápasy můžete sledovat na oficiálním kanále LEC či s českým komentářem na HITPOINT.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).