Přejít k hlavnímu obsahu

FaZe vyřadili NAVI! V semifinále se ukáží také brazilští dravci, Dánové končí

9. 4. 2022 | 15:30 Counter-Strike 2 Reportáž
ESL Pro League 15 má za sebou všechna čtvrtfinále. Z osmičky nejlepších vyvřela top 4, která se porve o titul a celkový prize pool 18,5 milionu korun. Z boje dvou nejlepších týmů světa vyšli FaZe jako vítězové. Astralis ještě předtím ztroskotali na FURIA, dalších vyzyvatelích FaZe.
G2 Esports na ESL Pro League 15
G2 Esports na ESL Pro League 15
Zdroj: Adela Sznajder/ESL

FaZe chystají střídání na světovém trůnu. Jsou tomu čím dál tím blíž. Dalším jejich krokem bylo relativně jednostranné vítězství ve čtvrtfinále ESL Pro League. To posunulo evropskou sestavu FaZe dál a zároveň ukončilo působení Natus Vincere, momentálně prvního týmu žebříčku podle HLTV.org.

Obě mapy čtvrtfinálové série probíhaly téměř identicky. Celek pod vedením Finna „karrigan“ Andersena si vypracoval v první polovině pohodlný náskok, který nedokázali Natus Vincere dotáhnout. Parádně se dařilo především dvojici Helvijs „broky“ Saukants a Håvard „rain“ Nygaard, která zastínila i hvězdného Aleksandra „s1mple“ Kostylieva.

Proti FaZe se v dalším kole play-off postaví brazilská sestava FURIA. Ta si v pátek poradila s Astralis. Dánové sice na první mapě zvítězili, následně však na Mirage a Nuku nedokázali držet se svým soupeřem tempo. Individuálně byli Brazilci na jiné úrovni a poslali nejúspěšnější organizaci historie CS:GO domů.

O místo ve finále ESL Pro League 15 se jako první utkají ENCE a NIP. Sobotní zápas začíná v 15:30, druhé semifinále mezi FaZe a FURIA je naplánováno na 19:00. Přímý přenos můžete sledovat na oficiálním Twitch kanále PLAYzone.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).