Přejít k hlavnímu obsahu

Trnitá cesta na Major začíná. Boje o postup odstartují Američané

10. 4. 2022 | 12:25 Counter-Strike 2 Turnaj
Cesta na největší turnaj světa startuje v pondělí. Sérii RMR turnajů, které odhalí účastníky PGL Majoru v Antverpách, odstartují boje týmů z amerického kontinentu.
Team Liquid @ ESL Pro League
Team Liquid @ ESL Pro League
Zdroj: Twitter @TeamLiquidCS

První Major roku 2022 se blíží čím dál rychleji. Je však ještě potřeba zjistit, kdo se vlastně na nejprestižnějším turnaji v CS:GO představí. A právě k tomu slouží RMR turnaje, ve kterých si celkem 54 týmů z celého světa zahraje o 24 míst na PGL Antverpy.

Uskuteční se hned 4 regionální turnaje, po jednom odehrají americké a asijské týmy, v tom nejnabitějším regionu, evropském, se uskuteční turnaje rovnou dva. Pojďme se blíže podívat právě na první jmenovaný, který odstartuje 14 dní plných špičkového Counter-Striku.

Americké boje budou probíhat od 11. do 15. dubna a v akci uvidíme 16 týmů. Ty si spolu zahrají Swiss formátem, ve kterém obvykle znamenají 3 výhry postup a 3 prohry konec. Zde ale postupuje pouze 6 účastníků, týmy se skóre 3-2 si tak navíc zahrají nadstavbu o poslední postupové místo. Podobný zápas proběhne mezi dvěma celky se skóre 3-0, které se utkají o jediné americké místo v Legends části Majoru.

Představí se jak organizace známé z největších světových turnajů, tak týmy, které mohou jedině překvapit. Největšími favority na postup jsou sestavy organizací Liquid a FURIA, které jsou v současnosti nejlepšími zámořskými celky, o čemž svědčí i jejich dobré umístění v ESL Pro League. Postup si nebudou chtít nechat utéct ani Complexity nebo Evil Geniuses, v cestě jim však bude stát řada jihoamerický týmů, které vždy dokážou být nepříjemné.

Mezi nimi nechybí ani nový projekt brazilských legend Imperial, v němž působí také bývalí Major šampioni FalleN, fer nebo fnx. Nebude chybět ani jejich bývalý spoluhráč coldzera s jeho 00Nation, ale také týmy jako MIBR, TeamOne nebo 9z, které mohou být černými koni turnaje. Poprvé se na velkém turnaji představí i organizace Case. Tu založila fotbalová hvězda Casemiro. Tím však soupiska zdaleka nekončí a v Bukurešti se představí pestrá směsice jak zkušených veteránů, tak vycházejících hvězd.

Kompletní seznam týmů i rozpis zápasů najdete tradičně v našem Zápasovníku, stejně jako ostatní regionální turnaje. Po skončení bojů v Americe totiž začnou zápasit asijské celky, po kterých přijde na řadu nejočekávanější region, ten evropský. Už v neděli 17. dubna odstartuje skupina A, kde se představí slovenští střelci frozen a Zero. Svátek pro české fanoušky nastane o čtyři dny později, kdy odstartuje skupina B s účastí SINNERS.

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.